Artisti: Tom Waits

Kiintoista kunnianosoitus Tom Waitsille: pelkästään naislaulajien voimin tehty coverlevy

Tämähän on hauska idea. Tom Waits tunnetaan musiikkimaailman karheaäänisimpänä mörisijänä, mutta tulevalla levyllä hänen tuotantoaan lähestytään erilaisesta kulmasta. 22. marraskuuta julkaistavalla Come On Up to the House: Women Sing Waits -albumilla Waitsin kappaleita tulkitaan ainoastaan naislaulajien voimin, ja tämä tuo tietysti mieleen kiintoisia skenaarioita: kuinka lähtökohtaisesti heleä-äänisemmät laulajattaret tulkitsevat Waitsin rähinää?

No nyt! Iggy Pop, Tom Waits ja sata muuta kovanaamaa on mukana tulevassa zombielokuvassa – katso traileri

Tässä keitoksessa on nyt kyllä ainakin ainesosat ja mausteet enemmän kuin kohdillaan. 14. kesäkuuta tulee ensi-iltaan ohjaaja Jim Jarmuschin (Coffee & Cigarettes, Broken Flowers, Ghost Dog) zombielokuva (!), jossa riittää asiallisia näyttelijöitä joka sormelle ja varpaalle. Mukana ovat esimerkiksi Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Chloë Sevigny, Danny Glover ja Steve Buscemi, ja musiikkiväki ilahtunee sellaisesta tiedosta, että esiintyjäkaartiin on saatu myös Iggy Pop, Tom Waits, RZA ja Selena Gomez. Melkoista!

Tom Waits on palannut – laulajasuuruudelta ensimmäinen uusi levytys kahteen vuoteen, ja millainen!

Aijai, tämä hivelee sielua. Muun muassa Tom Waitsin levyiltä tuttu Marc Ribot julkaisee huomenna protestilaululevyn Songs of Resistance 1942–2018, ja esimauksi albumilta esitellään Waitsin kanssa levytetty tulkinta vanhasta Bella Ciao -kappaleesta. Kuuntele yläpuolelta.