Tool: Albumi sittenkin tulossa lähiaikoina?

Toolin rumpali Danny Carey on ilahduttanut yhtyeen faneja kertomalla uutisia amerikakkalaisyhtyeen seuraavasta levystä. Loudwirelle haastattelun antaneen Careyn mukaan 10000 Days -albumin (2006) seuraaja ”saattaa ilmestyä jo ensi vuoden alkupuolella”.

Carey paljastaa yhtyeen instrumenttijaoston (rumpalin lisäksi kitaristi Adam Jones ja basisti Justin Chancellor) työskentelevän tuoreen Tool-materiaalin kimpussa lähes päivittäin. Laulaja Maynard James Keenan taas liittyy kuvioihin vasta myöhemmässä vaiheessa projektia – ja tämä saattaa myös selittää Keenanin muutaman kuukauden takaisia lausuntoja, joiden mukaan ”seuraavasta Tool-levystä ei ole olemassa mitään konkreettisia suunnitelmia”.

Rumpalin lupaukseen kannattaa silti suhtautua varauksella, sillä bändi ei ole vielä nauhoittanut nuottiakaan.

– Emme ole vielä uppoutuneet studioon, mutta toivon mukaan saamme kaiken musiikin nauhoitettua vuoden loppuun mennessä, Carey ennakoi.

Tässä kohdassa pitää myös muistaa, että Jones kertoi äskettäin Revolver-lehdelle ”bändin jäsenten etääntyneen toisistaan entisestäänkin viime vuosien aikana”. Kitaristin mukaan asiat etenevät hyvin hitaasti Tool-leirissä näinä aikoina.

Vanhojen Tool-biisien uusien sovituksia on kuitenkin kuultavissa jo nyt, sillä Lullaby Versions Of Tool -albumi on juuri ilmestynyt.

Albumin maisemaan voi tutustua tässä alla: