Totaalista kaaosta: tänä vuonna julkaistaan pakollista luettavaa 1960–70-lukujen rockin ystäville

27.4.2016 06:42

The Stoogesin tarina on kerrottu pariinkin otteesee vuosien mittaan, mutta yksi keskeinen ääni on jäänyt kuulematta: Iggy Pop itse ei ole toiminut tähän mennessä tarinankertojana. Pian asiaan saadaan muutos.

Myöhemmin tänä vuonna Jack Whiten omistama Third Man Books -kustantamo julkaisee kirjan, jossa mainospuheen mukaan ”tämän merkittävän yhtyeen tarina kuullaan ensi kertaa täysin Iggy Popin omin sanoin”. Aikaisemmin aihetta on toki käsitelty esimerkiksi Legs McNeilin Please Kill Me -teoksessa, mutta nyt Iggy varastaa show’n tyystin.

”Oli harvinainen etuoikeus istua alas Iggyn kanssa, kun hän kertasi Stoogesin tarinaa. Hän on uskomaton tarinankertoja, jolla on mieletön muisti ja mahtava huumorintaju, eikä hän kainostellut tarinoissaan”, kertoo kirjan pääosin toimittava Jeff Gold The Guardianin mukaan.

Kirjassa ääneen pääsevät myös ainakin Joan Jett ja The Smiths -kitaristi Johnny Marr. Tällä hetkellä Pop on kiireinen Josh Hommen kanssa tekemänsä Post Pop Depression -albumin tiimoilta, ja se saattaakin jäädä miehen viimeiseksi levyksi.

Lisää luettavaa