Toto-kitaristi moittii Africa-coverillaan hittilistoille palanneen Weezerin nokkamiestä – ”Sinun kannattaisi olla vähän kiitollisempi”

23.11.2020 21:21

Toto-kitaristi Steve Lukather kertoo loukkaantuneensa Weezer-keulakuva Rivers Cuomon ”epäkiitollisuudesta”.

Vuonna 2018 yhtyeet coveroivat toisiaan, Toton tarttuessa kalifornialaiskvartetin Hashpipe-biisiin, samalla kun Weezer pokkasi versiollaan ikivihreästä Africasta suurimman hittinsä vuosikausiin. Lukatherin ja entisen yhtyetoverinsa Steve Porcaron mukaan Cuomo ei kuitenkaan olisi ollut asiasta kovin mielissään.

”Yritin tavoitella Riversiä. Sanoin, että ’Hei, eikö olekin hassua? Piditpä meistä tai et, tämä toimii hienosti meidän molempien kannalta.’ Pelkkää hiljaisuutta!” Lukather tilittää Rolling Stonelle. ”Kaveri kieltäytyi puhumasta minulle! Kaveeraan maailman suurimpien rock’n’roll-tähtien kanssa, ja tämä on ainoa hemmo joka ei suostu puhumaan kanssani! Olen pahoillani, Rivers. Teit tällä vitusti rahaa. Sinun kannattaisi olla vähän kiitollisempi.”

”Minulla ei ole muutoin heistä pahaa sanottavaa. Jotkut Weezerin kaverit olivat ok, mutta Rivers kyllä loukkasi tunteitani”, mies jatkaa.

Porcaro puolestaan muistelee, kuinka hänet kutsuttiin esittämään Africa Weezerin kanssa Jimmy Kimmel Live! -ohjelmassa. Hän oli omien sanojensa mukaan paikalla, kun Cuomon manageri kertoi coverin pärjäävän mainiosti radioaalloilla.

”Näin Riversin irvistävän”, Porcaro sanoo. ”He tekivät sen aluksi vitsillä, mutta nyt he tajusivat, että he joutuisivat soittamaan biisiä paljon kauemmin kuin alunperin luulivat. Tämä bisnes pyörii hittien ympärillä. Jos saat yhden nimiisi, sinun tulee olla valmis esittämään sitä lopun ikääsi.”

Lisää luettavaa