Tubular Bells soi jälleen – Mike Oldfieldin klassikkolevyä juhlistava kiertue saapuu Suomeen

20.11.2023 11:01

Mike Oldfieldin Tubular Bells -levyn julkaisusta on ehtinyt kulua jo 50 vuotta. Klassikkoalbumia on juhlistettu syksyn mittaan Tubular Bells The 50th Anniversary Celebration -kiertueella Isossa-Britanniassa, ja nyt on tarjolla sellaisia ilouutisia, että rundi ulottuu ensi vuonna myös Suomeen. Tiedossa on itse asiassa kaksi keikkaa maamme kamaralla.

Suomen-keikat järjestetään keskiviikkona 13.3. Turun Logomossa ja torstaina 14.3. Helsingin Kulttuuritalolla. Kiertueen konserteissa esiintyy Mike Oldfieldin pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Robin A. Smithin johtama livebändi. Smith on tehnyt Oldfieldin kanssa yhteistyötä Tubular Bells II– ja Tubular Bells III -albumien sekä näihin liittyvien konserttien yhteydessä.

Tubular Bells -konsertti sai ensi-iltansa Lontoon Royal Festival Hallissa elokuussa 2021. Suuren suosion saanut konsertti oli kunnianosoitus Oldfieldille, joka on mielestäni yksi viime vuosisadan suurimmista englantilaissäveltäjistä. On todella suuri etuoikeus saada esittää tätä poikkeuksellista teosta yhdessä huippumuusikoiden kanssa. Tubular Bells on edelleen tänä päivänäkin yhtä tuore kuin ilmestyessään. Levy vie kuulijansa matkalle läpi progressiivisen rockin, elektronisen musiikin, bluesin, folkin, jazzin ja klassisen musiikin. Matkan varrella saadaan nauttia melodioiden kauneudesta sekä draamasta”, Smith kertoo tiedotteessa.

Lipunmyynti keikoilla alkaa 23. marraskuuta. Ennakkomyynti hoidetaan Lippupisteen myyntikanavissa. Turussa lippujen hinnat ovat 57,50–87,50 ja Helsingissä 59,50–89,50 euroa. Soundi on konserttien virallinen yhteistyökumppani.

Lisää luettavaa