”Tuleeko kenellekään mieleen että nämä ’syyt’ on tekaistu” – Yö-yhtyeen ex-basisti avautuu potkuistaan Facebookissa

Jay Lewis

Yö-yhtyeestä vuonna 2016 potkut saanut, ja sittemmin perusteettomasta irtisanomisestaan oikeusjutun nostanut Jukka ”Jay” Lewis avautuu kokemuksistaan Facebook-sivuillaan. Pirkanmaan käräjäoikeus antoi muutama päivä takaperin ratkaisun, jossa Lewisin nostama kanne hylättiin ja näin ollen mies saa maksettavakseen useiden kymmenien tuhansien oikeudenkäyntikulut. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen ja siitä on mahdollista valittaa hovioikeuteen.

Nyt Lewis kertoo Facebookissa oman näkemyksensä potkuihinsa johtaneista syistä.

”Minun pitäisi myös varmaan sanoa jotain”, mies aloittaa. ”Fb on siitä hyvä paikka että täältä kun media poimii asioita, eivät voi ainakaan lisätä mitään.”

”Lähdetään vaikka siitä että elin tietämättä miksi minut poistettiin Yöstä yhteensä noin 18 kk, sen jälkeen alkoi tulemaan median kautta epämääräisiä, hieman ristiriitaisiakin selityksiä syistä” Lewis kirjoittaa. ”Miettikää jokainen mitä se tekisi teille jos olisitte vastaavassa tilanteessa, 18 vuoden työsuhteen(ai niin, lain mukaan se ei ollut työsuhde vaan ”harrastelutoimintaa”) jälkeen. Helppo nakki? Jatkaisitteko naama hymyssä eteenpäin?”

”Meinasin saada hysteerisen naurukohtauksen oikeudessa, niin absurdeja selityksiä siellä heitettiin pöytään”, mies päivittelee ja listaa sen jälkeen jokaisen potkujen perusteeksi ilmoitetun syyn, sekä omat näkemyksensä niiden pitävyydestä.

Voit lukea miehen päivityksen kokonaisuudessaan alta.