IS: Yö-yhtyeen rahariidan valmisteluistunto pidettiin tiistaina – Olli Lindholmin mukaan soiton taso yksi syy basistin potkuille

Jay Lewis

Jay Lewisin ja Yö-yhtyeen riitajuttua käsitellään suullisesti elokuussa.

Yö-yhtyeestä joulukuussa 2016 juhlakiertueen päätteeksi erotettu basisti Jukka ”Jay” Lewis hakee oikeusteitse rahallista korvausta aiheettomista potkuista. Riita-asian valmisteleva istunto pidettiin tiistaina 10. huhtikuuta. Lewis vaatii yhtyeeltä ja sen nokkamieheltä Olli Lindholmilta 35 000 euron korvauksia.

Olli Lindholm on pysynyt aiheesta varsin hiljaa julkisuudessa, mutta valmistelevaan istuntoon toimitetussa virallisessa vastineessa kipparin mietteitä avataan viimein tarkemmin. Ilta-Sanomien mukaan Lindholm perustelee potkuja muun muassa sillä, ettei basisti suoriutunut roolistaan vaaditulla tasolla.

”Lewikselle on aiemmin huomautettu soiton tasosta, mutta huomautukset eivät tuoneet parannusta asenteeseen eikä lopputulokseen”, vastineessa todetaan.

Lindholm luonnollisesti kiistää Lewisin väitteet ja tämän vastineessa todetaan, että jäsenyys on perustunut vapaiden miesten vapaaehtoiseen sopimukseen ja kuka tahansa voi erota bändistä ja kenet tahansa voidaan erottaa ilman perusteluita. Vastineessa myös huomautetaan, ettei Lewis itsekään ole täysin puhdas pulmunen.

”Lewis on itse aiemmin ollut erottamassa yhtyeen rumpalia vuonna 2002 ja silloinkin Olli Lindholm toimi yhtyeen puhemiehenä. Seuraava rumpali lopetti yhtyeessä 2006 pelkällä omalla ilmoituksella. Vuonna 2000 kitaristi lähti yhtyeestä kesken keikan”, todetaan Ilta-Sanomien uutisessa.

Riitajutun suullinen käsittely on elokuussa Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Käsittelyyn on varattu kaksi päivää ja todistajina kuullaan muun muassa yhtyeen entisiä ja nykyisiä muusikoita sekä roudareita.

Jay Lewis sekä tämän kanssa samaan aikaan erotettu kitaristi Daffy Terävä jatkavat musiikkihommia muun muassa perustamansa Jay Lewis Gang -yhtyeen merkeissä. Lindholm puolestaan paikkasi Yöhön jääneet aukot Jussi Turpeisella (kitara) sekä Mambasta tutulla Timo Mynttisellä (basso).