Tuli seis! – Maailman ensimmäisiin punk-bändeihin lukeutuva pioneeriyhtye julkaisi uuden singlen

12.4.2017 09:10

Detroitissa vuonna 1971 perustettu Death-yhtye jäi historiankirjoihin paitsi ensimmäisenä mustana punk-bändinä, myös ylipäänsä koko punk-genren ensimmäisinä pioneereina. Hackneyn veljeskolmikon perustama proto-punk-yhtye äänitti singlejä ja demoja, kunnes lopetti toimintansa vuonna 1976. Yhtye aktivoitui jälleen vuonna 2009, kun bändin tuotanto julkaistiin uudelleen. Lisäksi vuonna 2013 julkaistu A Band Called Death -dokumentti nosti yhtyeen yhä suurempaan tietoisuuteen.

Vuonna 2015 julkaistu uutta materiaalia sisältänyt N.E.W.-albumi saa tänä vuonna jatkoa. Bobby ja Dannis Hackneyn sekä syöpään kuolleen David Hackneyn korvannut Bobbie Duncan ovat julkaisseet ensimmäisen kahdesta kuluvana vuonna julkaistavasta singlestä ja se kantaa nimeä Cease Fire.

Cease Fire on reaktio ihmiskunnan toisilleen osoittamaa julmuutta kohtaan. Tämä julmuus näkyy joka päivä kaduilla, kouluissa, lentokentillä, elokuvateattereissa, paikoissa joissa palvotaan, paikoissa joissa viihdytään – kaikkialla, missä väkivallan aseet tuhoavat viattomia miehiä, naisia ja lapsia”, kirjoittaa yhtye verkkosivuillaan.

”Kun ihmiset ryntäävät peloissaan hankkimaan itselleen tuliaseita ja tuhon välineitä, peläten maansa ja omaisuutensa puolesta ja, mikä tärkeintä, muita kulttuureja ja ihmisiä peläten, meidän tulisi pitää tulitauko ja kysyä itseltämme, kuka oikeasti on vihollisemme? Voisimmeko olla sitä itse?”

Death julkaisee myöhemmin loppukesästä vielä toisen singlen ja myöhemmin syksyllä neljän biisin ep-levyn, joka sisältää molempien singlebiisien lisäksi kaksi täysin uutta kappaletta.

Lisää luettavaa