Artisti: Death

”Chuck Schuldiner oli yksi aikamme suurimmista säveltäjistä” – Volbeatin Michael Poulsen ylistää edesmennyttä Death-johtajaa

Soundissa 10/21 julkaistiin pitkä Volbeatin haastattelu, ja jutussa laulaja Michael Poulsen innostuu muun muassa kehumaan vuolaasti 20 vuotta sitten kuollutta Chuck Schuldineria. Julkaisemme tämän osion nyt myös verkkoversiona.

Viraali-ilmiöksi noussut kuva Bernie Sandersista löysi tiensä myös ikonisten levyjen kansiin – Katso hauskat muokkaukset

Kuva yhdysvaltalaispoliitikko Bernie Sandersista värjöttelemässä presidentti Joe Bidenin virkaanastujaisissa levisi nopeasti viraali-ilmiöksi. Eikä mennyt aikaakaan, kun Sanders-meemi löysi tiensä myös klassikkoalbumien kansitaiteisiin ja Instagramiin on ilmaantunut useampia tilejä, jotka ovat vihkiytyneet nimenomaan tähän aiheeseen.

Death metalin alkulähteillä: näin tykitteli edesmennyt Chuck Schuldiner bändeineen vuonna 1987

Chuck Schuldinerin johtama Death oli yksi kuolometallin alkuunpanevia voimia. Orkesteri julkaisi esikoisalbumnsa Scream Bloody Gore vuonna 1987, ja tästä eteenpäin alkoi death metal vallata alati enemmän jalansijaa Slayerin ja kumppaneiden hallinnoimalta thrash metalilta. Samalla luotiin perustaa monille 1990-luvun äärimetallisuuntauksille, joiden vaikutus kuuluu nykyään aina Slipknotin kaltaisten valtavirran suosikkien tuotannossa asti.