Artisti: Death

Viraali-ilmiöksi noussut kuva Bernie Sandersista löysi tiensä myös ikonisten levyjen kansiin – Katso hauskat muokkaukset

Kuva yhdysvaltalaispoliitikko Bernie Sandersista värjöttelemässä presidentti Joe Bidenin virkaanastujaisissa levisi nopeasti viraali-ilmiöksi. Eikä mennyt aikaakaan, kun Sanders-meemi löysi tiensä myös klassikkoalbumien kansitaiteisiin ja Instagramiin on ilmaantunut useampia tilejä, jotka ovat vihkiytyneet nimenomaan tähän aiheeseen.

Death metalin alkulähteillä: näin tykitteli edesmennyt Chuck Schuldiner bändeineen vuonna 1987

Chuck Schuldinerin johtama Death oli yksi kuolometallin alkuunpanevia voimia. Orkesteri julkaisi esikoisalbumnsa Scream Bloody Gore vuonna 1987, ja tästä eteenpäin alkoi death metal vallata alati enemmän jalansijaa Slayerin ja kumppaneiden hallinnoimalta thrash metalilta. Samalla luotiin perustaa monille 1990-luvun äärimetallisuuntauksille, joiden vaikutus kuuluu nykyään aina Slipknotin kaltaisten valtavirran suosikkien tuotannossa asti.

”Tätä levyä kuunnellaan ompelupiirissä, jossa ei ajella säärikarvoja” – Death metalin kulmakivi täyttää tasavuosia!

Maailman ensimmäisestä death metal -levytyksestä voi taittaa peistä hamaan aamunkoittoon. Esimerkiksi Slayerin klassisella Hell Awaits -albumilla laulettiin kuolemasta(kin) ja tuolloin, 1980-luvun puolivälissä, Tom Arayan laulusoundikin oli erittäin rankka – ainakin suhteessa aikalaisiin. Niin, muistettakoon, että John Tardyn ja muiden multakurkkujen kulta-ajat siinsivät vielä vuosien päässä.