Tuntemattomasta sotilaasta Kari Tapion rooliin – koko kansan iskelmätähden elämästä tehdään elokuva, lisätietoja projektista julki

Kari Tapiosta tehdään elämäkertaelokuva nimeltään Olen suomalainen, kertoo Solar Filmsin tiedote. Elokuvan kuvaukset alkavat pääkaupunkiseudulla huomenna, ja elokuva tulee ensi-iltaan syyskaudella 2019.

Elokuvan päärooleja, Kari Tapiota (oik. Kari Jalkanen) ja Pia Viheriävaaraa, näyttelevät Matti Ristinen ja Tiina Lymi. Ristinen on tuttu esimerkiksi viime vuoden Tuntematon sotilas -elokuvatapauksesta, jossa hän esitti majuri Sarastietä. Tiina Lymi on ollut mukana muun muassa useissa KOM-teatterin ja Ryhmäteatterin esityksissä.

Olen suomalaisen ohjaa Aleksi Mäkelä (Häjyt, Pahat Pojat, Matti, Rööperi). Elokuvan tuottavat Jukka Helle ja Markus Selin, ja se tehdään yhteistyössä Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran poikien Joona, Jani ja Jiri Jalkasen kanssa.

”Isäni Kari Tapio teki ison työn ja menestyksekkään uran iskelmän alalla. Äidin ja isän elämään kuului paljon ylä- ja alamäkiä, mutta ennen kaikkea perheessämme oli paljon rakkautta. On hieno kunnianosoitus ja arvostus äidin ja isän elämäntyölle, että se päätyy valkokankaalle. Olihan isä tavallaan koko Suomen kansan omaisuutta ja toi sille omalta osaltaan viihdettä ja kulttuuria viiden vuosikymmenen aikana”, Joona Jalkanen kommentoi elokuvaa tiedotteessa.