”Tuntui kuin näkymätön Blackie Lawless olisi istunut rinnallani” – Ex-Iron Maiden -solisti muistelee sydänkohtaustaan

23.7.2023 13:09

Entinen Iron Maiden -laulaja Blaze Bayley joutui maaliskuussa tiukkaan paikkaan. Mies sai kotonaan sydänkohtauksen ja kiidätettiin sairaalaan, missä häntä odotti nelinkertainen sydämen ohitusleikkaus. Laulaja joutui siirtämään keikkojaan, mutta kaikeksi onneksi hänen odotetaan paranevan täysin.

Bayley on nyt päivittänyt kuulumisiaan Blabbermouthin haastattelussa.

”Tunnelmat ovat hyvin positiiviset”, mies sanoo. ”Aloitan valvotun fysioterapian huomenna. Olen kävellyt ja tehnyt sen mitä voinut. Minua on neuvottu pysymään aktiivisena.”

Bayley kertoo, ettei saa nostaa raskaita esineitä, eikä ole päässyt käyttämään käsiään kunnolla seitsemään viikkoon.

”Nyt olen kuitenkin saamassa voimiani takaisin”, Bayley iloitsee.

Laulaja kertoo odottavansa jo kovasti treenejä Wolfsbane-yhtyeensä kanssa.

Itse sydänkohtauksesta Bayley kertoo seuraavaa:

”Tämä on hämmästyttävää: se oli lauantai-iltapäivä. Istuskelin kotona. Olin valmistautumassa lähtemään syömään kihlattuni kanssa. Istuessani aloin tuntea ruoansulatusvaivoja. En tylsistytä teitä yksityiskohdilla, mutta tuntui kuin näkymätön Blackie Lawless olisi istunut rinnallani eikä liikkunut minnekään.”

”Asun viiden minuutin päässä ambulanssivarikolta. Ensihoitajat olivat juuri menossa tauolle. He saivat hälytyksen ja päättivät hoitaa sen ennen taukoaan. He olivat asunnollani parissa minuutissa. Asun Birminghamin läheisyydessä ja vartin matkan päässä on neljä sairaalaa. Olin viidentoista minuutin sisällä sydänosastolla saamassa hoitoa. Ja se oli lauantai! Minun olisi pitänyt maanantaina lähteä Euroopan-kierueelle.”

”Kuka tietää? Olisin voinut olla yksin hotellissa. Olisin voinut olla ajamassa tunnelissa. Olisin voinut olla moottoritiellä — missä vain. Jos nyt on olemassa paras paikka saada sydänkohtaus, niin olin juuri siellä. Se oli uskomatonta. Olen onnekas. He kertoivat kihlatulleni, että ’hän tulee selviämään, mutta jos olisimme tulleet kymmenen minuuttia myöhemmin, hän ei välttämättä olisi enää täällä.’ Se kävi likellä.”

Bayley kiittelee faneilta saamaansa tukea ja lisää saaneensa viestejä myös Iron Maiden -miehistöltä.

”Olen muutoinkin aina yhteyksissä Steve Harrisin kanssa, mutta kaikki lähettivät minulle viestejä osoittaakseen tukeaan.”

Lisää luettavaa