Tuomas Holopainen muistelee Alexi Laihon kanssa viettämiään aikoja – Disney-fanitus vei kaksikon yhteiselle huvipuistoreissullekin

Nightwish-kippari Tuomas Holopainen tunnetaan musiikillisten ansioidensa lisäksi myös kovasta Disney-fanituksestaan. Samankaltaisen mieltymyksen Mikki Hiiri -talon tuotoksia kohtaan jakoi myös 29. jouluukuta 2020 menehtynyt Children of Bodom -luotsi Alexi Laiho.

Holopaiselta kysyttiin Metal Hammerin hiljattaisessa haastattelussa muistoja Laihosta, ja tämä kertoi muun muassa kaksikon yhteisestä Disney World -reissusta.

”Ensimmäinen juttu joka tulee mieleen, on se, että olimme molemmat todella kovia Disneyn ja huvipuistojen faneja”, Holopainen kertoo. ”Me itse asiassa menimme Orlandon Disney Worldiin yhdessä viiden päivän reissulle vuoden 2001 alussa. Meillä oli todella hauskaa.”

”Muistan myös hänen tulleen kämpillemme itäisessä Suomessa ja katselimme valtavan määrän vanhoja Aku Ankka -piirrettyjä ja pelasimme lautapelejä, juoden niin maan penteleesti. Kaikkea tuollaista lapsellista, vain jutellen kaikenlaisesta, kuunnellen musiikkia ja pitäen hauskaa. Ihailin häntä sen vuoksi. Hän oli skidi kuten minä, ja hänessä oli vielä viattomuuden tuntua; hän halusi vain pitää hauskaa, soittaa kitaraa ja hengailla kavereiden kanssa parantamassa maailmaa. Se on tavallaan minunkin filosofiani elämässä.”

Haastattelussa Holopainen muistelee myös ensimmäistä tapaamistaan Laihon kanssa.

”Tulimme todella hyvin toimeen keskenämme heti kättelyssä”, Holopainen sanoo. ”Siellä oli alussa vähän kilpailuasetelmaa, sillä debyyttilevymme ilmestyivät suunnilleen parin viikon välein. Tuohon aikaan molemmat bändit olivat isoimmat ja lupaavimmat tulokkaat Spinefarmilla. Mutta me tulimme hyvin juttuun heti alusta alkaen. Pari vuotta myöhemmin meistä tuli parhaat ystävät, ja sellaisina me myös pysyimme loppuun saakka. Minulla ei ole hänestä mitään muuta kuin hyvää sanottavaa.”