”Tuottaja on valehdellut siitä vuosikausia” – Roger Waters kommentoi David Gilmourin Comfortably Numb -sooloa

2.10.2023 14:57

Roger Waters on jälleen suorasanaisella päällä. Pink Floyd -tähti vastaa videolla fanien lähettämiin kysymyksiin, ja yksi tällainen koski David Gilmourin maineikasta kitarasooloa The Wall -albumin Comfortably Numb -biisillä. Tarinan mukaan kappaleen toinen soolo olisi mennyt purkkiin heti ensimmäisellä otolla, mutta nyt Waters sanoo, ettei näin ole asia.

”[Tuottaja] Bob Ezrin on valehdellut siitä vuosikausia”, Waters vastaa fanin lähettämään kysymykseen Gilmourin työskentelytavoista.

”Otetaan esimerkiksi Comfortably Numbin lopun kitarasoolo – ja jos olen väärässä, toinen tuottaja James Guthrie korjatkoon minua. Ezrin on kertonut kaunopuheisesti haastatteluissa, miten uskomatonta oli, kun David soitti sen sisään yhdellä otolla, ja miten koskettava se soolo on, ja blaa blaa blaa. Ainoa ongelma tässä tarinassa on se, ettei hän ollut paikalla!”

”Bob Ezrin ei ollut studiossa, kun Dave soitti sen soolon. Guthrie oli siellä, ja David soitti ison määrän ottoja, ja sitten hän lähti matkoihinsa ja James Guthrie editoi eri ottojen parhaat palat yhteen.”

Waters lisää, ettei halua kritisoida entisen yhtyetoverinsa soittoa. ”Daven sooloissa ei ole mitään vikaa. Niissä ei ole mitään vikaa The Wallilla, eikä Animalsilla, eikä Dark Side of the Moonilla, eikä millään muullakaan julkaisulla jonka tein hänen kanssaan. Olen niiden fani. Ne ovat hienoja.”

Mainittakoon, että Bob Ezrin nähdään tuoreessa Watersia käsittelevässä dokumenttielokuvassa. Dokumentissa Watersia syytetään juutalaisvastaisuudesta, mikä sai muusikon kuittaamaan elokuvan ”propagandaksi”.

Lisää luettavaa