Tuottajaguru muistelee Aerosmith-hitin syntyä – ”Van Halen ei olisi laittanut sitä edes huonoimman levynsä b-puoleksi”

26.12.2023 17:06

Tuottaja/laulunkirjoittajasuuruus Desmond Child on saanut nimensä vuosikymmenten varrella melkoiseen kavalkadiin jättimäisiä hittejä. Miehellä on ollut sormensa pelissä muun muassa Bon Jovin You Give Love A Bad Namella ja Livin’ On A Prayerillä, Alice Cooperin Poisonilla, Ricky Martinin Livin’ La Vida Localla sekä Aerosmithin Crazyllä.

Child muisteli hiljattain rumpalimestari Kenny Aronoffin podcastissa, kuinka Aerosmith esitteli hänelle vuonna 1987 julkaistun Dude (Looks Like A Lady) -megahitin varhaisen version. Tuottaja ei ollut aluksi erityisen vaikuttunut kuulemastaan.

”He puuhailivat lavan sivulla äänimiehen kanssa”, Child muistelee. ”Joe [Perry] oli nauhoittanut kitaramelodian, kääntänyt sen väärinpäin ja se meni tyyliin da-da-da, ja sitten Steven [Tyler] alkoi laulaa: ’Cruising for the ladies, da-da-da, da-da-da, cruising for the ladies.'”

”Mitäs tuosta tuumit”, yhtye kysyi Childiltä esityksensä päätteeksi. Tuottaja oli vasta tavannut poppoon, mutta päätti kokeilla vähän kepillä jäätä.

”Sanoin, että mielestäni se kuulosti todella huonolta. Sitten heitin pökköä pesään nähdäkseni josko he hikeentyisivät vai alkaisivatko nauraa”, Child kertoo. ”’En usko että Van Halen laittaisi sitä huonoimman levynsä b-puoleksi.’ Mitä tuo oikein on? Katto alhaalla kruisailua gimmojen perässä?'”

Tyler selitti, että bändi oli vaihtanut sanat, koska pelkäsivät alkuperäisten voivan pahoittaa joidenkin kuulijoiden mielen.

”Steven sanoi: ’No, alunperin lauloin ’dude looks like a lady’. ’Dude looks like a lady?’ tuumin. Siinä on hitin nimi”, Child tarinoi. ”Joe sanoi etteivät he halunneet loukata homoyhteisöä. ’Minä olen homo, enkä ole lainkaan loukkaantunut’, vastasin.”

Bändi selitti Childille rivin syntyneen paikallisessa juottolassa.

”Baarin toisessa päässä siinsi lumoava näky: platinanvaaleat hiukset, mustat kynnet, posliinin sileä iho ja kurvikas figuuri. He vetivät pitkää tikkua siitä kuka pääsee moikkaamaan tätä ihanuutta ensimmäisenä. Hahmo pyörähti ympäri ja se olikin Mötley Crüen Vince Neil. Sitten Steven sanoi, että ’tuo jätkä näyttää ihan leidiltä.'”

Lisää luettavaa