Tuska Open Air ja Jalometalli tarjoavat klassista thrashia

Vakuuttavan For All Kings -uutuusalbumin helmikuun lopulla julkaiseva Anthrax esiintyy ensi kesänä kahdesti Suomessa, sillä orkesteri nähdään niin Tuska-festivaalilla kuin Jalometalli-tapahtumassakin. Tuska järjestetään Helsingissä 1.-3. heinäkuuta, kun taas Jalometalli tärähtää Oulussa viikkoa myöhemmin.

– Tämä on mainiota jatkumoa näiden kahden festivaalin väliselle yhteistyölle, joka on jatkunut kulisseissa jo vuosia. JaloTuska-yhteistoiminta näkyy erilaisten tapahtumajärjestelyiden muodossa nyt selkeämmin myös yleisölle, toteaa Jalometallin promoottori Marco Järvenpää.

– Johtavien metallifestivaalien tiivis yhteistyö tuo mukanaan mahdollisuudeen hyödyntää kummankin tapahtumajärjestäjän kontakteja ja näkemyksiä entistä tehokkaammin. Tämä heijastuu varmasti positiivisena kehityksenä paitsi Tuskan ja Jalometallin artistikattauksissa, mutta myös ympärivuotisten keikkojen ohjelmissa, summaa Tuska-promoottori Jouni Markkanen.

Tuska Open Air vahvistaa rivejään muutenkin, sillä fstivaalilla esiintyvät myös uutta albumia vääntävä ranskalainen Gojira sekä saksalainen black metal/crust/doom -kaksikko Mantar.

Tuskan päiväkohtainen esiintyjäluettelo näyttää tällä hetkellä seuraavalta:

1. heinäkuuta: Avantasia, Testament, Behemoth, Lordi, Delain, Cattle Decapitation, Mantar
2. heinäkuuta: Ghost, Anthrax, Stam1na, Primordial, Havok, Tsjuder
3. heinäkuuta: Katatonia, Gojira, Diablo, Myrkur

Jalometallissa taas nähdään Anthraxin lisäksi vahvasti ruotsalaista osaamista, kun lavalle kiipeävät Sabaton, At The Gates, The Haunted ja Spiritual Beggars.