Tv-tärppi viikonlopulle: David Bowie -kitaristi haastattelee rockin palkkasotureita Suomen-ensi-iltansa saavassa dokumentissa

Mukana on ammattimuusikoita Earl Slickin lisäksi muun muassa Princen, Billy Joelin ja Rollarien taustavoimista.
15.2.2019 09:36

Rockin palkkasoturit (Rock’n’Roll Guns for Hire: The Story of the Sidemen) on vuonna 2017 valmistunut dokumenttielokuva, joka päästää suurten tähtien taustamuusikot parrasvaloihin ja ääneen. Dokumentin on ohjannut David Bowie -dokkareistaan tuttu Francis Whately ja elokuvan kertojana ja haastattelijana toimii Earl Slick, joka kuului Bowien taustavoimiin.

Haastateltavina ovat muun muassa The Rolling Stonesin taustalaulaja Bernard Fowler, Princen Revolution-bändissä soittaneet kitaristi Wendy Melvoin ja pianisti Lisa Coleman, Billy Joelin bändin multi-instrumentalisti Crystal Taliafero, Beyoncén trumpetisti Crystal Torres ja Stax-kitaristi Steve Cropper.

Rockin palkkasoturit saa nyt Suomen-ensi-iltansa Yle Teemalla lauantaina 16. helmikuuta kello 20. Malttamattomimmat voivat kuitenkin katsoa dokumentin Yle Areenasta jo nyt, jossa se on katseltavissa tämän jutun julkaisuhetkellä vielä 25 päivän ajan.

Bowiesta ja Whatelysta puheenollen, ohjaajan uusin dokumentti David Bowien ensimmäiset vuodet (David Bowie: Finding Fame) saa Suomen-ensi-iltansa 16. maaliskuuta Yle Teemalla Bowielle omistetussa Teemalauantaissa. Samana päivänä nähdään myös muun muassa A Reality Tour -keikkataltiointi vuodelta 2003, jolla soittaa myös Earl Slick. Laittakaahan siis kalenteriin merkintää jo nyt.

Lisää luettavaa