Twisted Sisterin ikoninen kappale tahdittaa kymmenien tuhansien opettajien lakkoa – ”Onhan se hieman outoa”, kommentoi Dee Snider

https://youtu.be/D4KB7ZrvJmo

Kiellettyjen laulujen listalta lakkolaisten anthemiksi.

Oklahoman osavaltiossa Amerikassa on meneillään lakko, johon lähteiden mukaan ottaa tällä hetkellä osaa noin 36 000 opettajaa. Neljättä päivää käynnissä oleva lakko on sulkenut satojen koulujen ovet, kun opettajat ovat marssineet vaatien lisää palkkaa paitsi opettajille myös bussikuskeille, huoltohenkilökunnalle ja muille kouluissa työskenteleville. Lisäksi opettajien liitto vaatii osavaltiota palauttamaan yli 100 miljoonaa dollaria opetusbudjettiin.

Lakon epäviralliseksi tunnuslauluksi on noussut Twisted Sister -yhtyeen ikoninen kappale We’re Not Gonna Take It. Biisiä on käytetty lakoissa jo niin laajalti, että yhtyeen nokkamies Dee Snider on jopa kommentoinut asiaa Twitterin välityksellä. Snider toteaa olevansa lakkoilijoiden puolella, mutta myöntää kappaleen käytön tässä yhteydessä olevan myös hieman huvittavaa.

”Onhan se hieman outoa, että kappale, joka oli mukana alkuperäisellä ’Filthy 15’-listalla, on nyt jokaisen sorretun ryhmän sotahuuto”, Snider kirjoittaa viitaten PMRC-komitean listaan epäsiveellisistä ja turmelevista biiseistä.

Vuonna 1984 julkaistua kappaletta on kuultu usein myös muun muassa poliitikkojen kampanjoiden yhteydessä ja sitä ovat käyttäneet muun muassa Donald Trump sekä Paul Ryan. Molemmissa edellämainituista tapauksista Dee Snider kielsi biisinsä käytön.