U2 vie keikkahommat uudelle tasolle – Esiintyy ensimmäisenä bändinä Las Vegasissa huipputeknologialla varustetussa areenassa

Yksi on kuitenkin joukosta poissa.
16.2.2023 10:28

Las Vegasiin on rakenteilla massiivinen, viimeisintä huipputeknologiaa hyödyntävä MSG Sphere -areena, jonka yleisökapasiteetti on 20 000 henkeä (istumakatsomolla 17 500) ja josta mediaraporttien mukaan löytyy muun muassa maailman ensimmäinen 16K-tarkkuudella oleva jättimäinen videoscreeni, joka ”kiertyy yleisön ympärille”, LED-teknologiaa, jonka avulla areenan sisätilan ulkonäkö saadaan muutettua kokonaan, viimeistä huutoa oleva äänentoisto sekä 4D-teknologiaa, jonka avulla pystytään säätämään esimerkiksi lämpötilaa vaikka biisikohtaisesti. 1,8 miljardia maksavan areenan on tarkoitus valmistua syksyyn mennessä.

Jo viime vuonna huhuttiin, että ensimmäisenä bändinä areenan pääsee korkkaamaan U2, mutta sekä bändin että areenan edustajat ovat olleet asiasta vaiti. Viime viikonloppuna bändi vihdoin vahvisti MSG Sphere -residenssin Super Bowlin yhteydessä nähdyn futuristisen mainoksen merkeissä (löytyy artikkelin lopusta). Asiasta julkaistiin myös tiedote yhtyeen nettisivuilla.

Residenssikeikat ovat bändin ensimmäiset live-esiintymiset lähes neljään vuoteen ja niiden teemana on bändin Achtung Baby -menestysalbumi vuodelta 1991. Rumpali Larry Mullenia ei näillä keikoilla kuitenkaan nähdä, sillä tämä viettää parhaillaan sapattia bändistä ja valmistautuu leikkaushoitoihin, joista toipuminen vie oman aikansa. Mullenin korvaajaksi rumpusetin taakse istuu Bram van den Berg.

”Sphere-keikkoja on suunniteltu jo pitkään emmekä halua tuottaa pettymystä ihmisille, varsinkaan yleisöllemme. Totuus on se, että kaipaamme heitä yhtä paljon kuin he tuntuvat kaipaavan meitä. Yleisömme on aina ollut bändin viides jäsen. U2 on esiintynyt viimeksi joulukuussa 2019 ja meidän täytyyy päästä takaisin lavalle ja nähdä taas faniemme kasvot. Ja miten ainutlaatuisen lavan he meille siihen rakentavatkaan! Me olemme oikea bändi, Achtung Baby oikea levy ja Sphere oikea areena nostamaan tavan kokea elävää musiikkia seuraavalle tasolle”, yhtye kommentoi.

”Mullistava teknologia maailman edistyneimmällä äänentoistosysteemillä, joka on integroitu rakenteisiin äänenlaatu etusijalla, ei ole ainoa asia, mikä tekee Spherestä uniikin, vaan myös mahdollisuudet kokonaisvaltaiseen kokemukseen aidoissa ja kuvitelluissa maisemissa. Se on kuin kanvaasi, joka tarjoaa mahdollisuuksia, joita voi kokea kerran sukupolvessa. Olisimme olleet hulluja, jos emme olisi vastanneet kutsuun myöntävästi”, lisää kitaristi The Edge.

Yhtyeen Las Vegas -residenssin on tarkoitus alkaa syksyllä 2023. Tarkempia tietoja ja aikatauluja ei vielä tätä kirjoittaessa kuitenkaan ole tiedossa.

Lisää luettavaa