Uhka vai mahdollisuus? Zakk Wylde aikoo äänittää Black Sabbathin debyytin kokonaan uusiksi

23.5.2019 11:36

Jaahas, mitähän tästä seuraa. Metal Hammer uutisoi, että Zakk Wylde suunnittelee kunnianosoitusta innoittajalleen Black Sabbathille. Zakk Sabbath -tribuuttibändiä hallinnoiva kitaristi aikoo äänittää oman versionsa Birminghamin suuruuden nimettömästä debyyttilevystä (1970).

Levyprojekti on tarkoitus tehdä alkuperäiselle tuotokselle uskollisella tavalla eli analogisilla äänitysvehkeillä ja yhden päivän aikana. Sabbath tunnetusti hönkäisi levynsä kasan vuonna 1969 yhdessä vuorokaudessa, ja itse äänityksiin kului vain 12 tuntia. Tony Iommi kertoi myöhemmin, että kokonainen vuorokausi tuntui bändistä ”aika pitkältä ajalta” äänittää yksi pahainen levy.

Wylden äänityssessiot taltioidaan myös videomuotoon, ja tempauksesta julkaistaan äänitteen lisäksi dvd – tosin fyysinen tuote tulee näillä näkymin saataville vain rajoitettuna painoksena, ja painos on jo loppuunmyyty. Lopputuloksen luvataan joka tapauksessa olevan kuultavissa 13.2.2020 eli tasan 50 vuotta alkuperäisen albumin julkaisemisen jälkeen.

Lisää luettavaa