Ukrainalaisen Jinjerin basisti on Kiovassa, vetoaa yleisöön videolla: ”Yhdessä voimme lopettaa tämän”

Vuoden 2022 piti olla ukrainalaiselle Jinjerille kiireinen kiertuevuosi. Yhtyeen neljäs albumi Wallflowers julkaistiin viime vuonna, ja maaliskuusta eteenpäin yhtyeelle on buukattu kolmisenkymmentä keikkaa Pohjois-Amerikkaan. Suomeenkin bändille on buukattu esiintyminen Tuskaan. Sitten yhtäkkiä maailma meni sekaisin, ja bändin Ukrainassa asuvat jäsenet ovat keskellä sotaa.

Basisti Eugene Abdukhanov julkaisi Jinjerin Youtube-kanavalla videotervehdyksen, jossa vedotaan kaikkiin metallifaneihin ympäri maailmaa – etenkin Venäjällä. Abdukhanov kertoo olevansa kotonaan Kiovassa, joka uhkaa ajautua täysmittaiseen kaupunkisodankäyntiin vielä lähiaikoina.

”Ensinnäkin kaikki Kiovassa olevat Jinjerin jäsenet ovat suhteellisen turvassa ja ok, ainakin niin paljon kuin se on mahdollista näinä synkkinä aikoina. Toiseksi arvostamme kaikkien faniemme maallemme osoittamaa solidaarisuutta”, Abdukhanov sanoo.

”Haluaisin puhua kaikille sivistyneen maailman ihmisille, kaikille faneillemme, kaikille musiikkifaneille, kaikille metallidiggareille ympäri maailman. Ei ole väliä, mistä olet kotoisin, erityisesti jos olet Venäjältä. Tätä sotaa ei oikeuta mikään, mitä tahansa propaganda väittääkään. Kukaan ei ansaitse sitä, mitä joudumme kokemaan nyt Ukrainassa.”

”Viattomat ukrainalaiset kärsivät. En puhu nyt poliitikoista tai hallituksestamme. Puhun aivan viattomista kansalaisista. Kaikki kiovalaiset ovat päivät ja yöt väestönsuojissa ja kellareissa. Lapset myös, ja he ovat peloissaan. Heillä ei ole kunnollista ruokaa tai vettä. Heillä ei ole turvaa. Ansaitsevatko he tämän?”

”Pyydän, levittäkää sanaa Putinin aggressiosta. Yhdessä voimme lopettaa tämän.”

Karmea tilanne kerta kaikkiaan. Katso video alapuolelta: