Ukrainan sotaa koskevilla kommenteillaan kohauttaneen Roger Watersin Puolan-keikat peruttiin – muusikko kiistää osallisuutensa

25.9.2022 22:52

Roger Waters kohautti syyskuun alkupuolella CNN:n haastattelussa, jossa entinen Pink Floyd -muusikko syytti Ukrainaa sodan pitkittämisestä ja kehotti maata alueluovutuksiin. Lisäksi laulaja-basisti julkaisi kotisivuillaan Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin vaimolle Olena Zelenskalle osoitetun avoimen kirjeen, jossa hän muun muassa esitti lännen tarjoaman aseavun vain pitkittävän sotaa.

Nyt miehen huhtikuulle 2023 suunnitellut keikat Puolassa on peruttu.

”Roger Watersin manageri päätti perääntyä… kertomatta syytä”, Krakovassa sijaitsevan Tauron Arenan, jolla Watersin oli määrä soittaa kaksi konserttia, edustaja Lukasz Pytko kommentoi.

CNN raportoi Puolan Live Nationin vahvistaneen keikkojen peruutukset, mutta syitä tähän yhtiö ei lähtenyt sen enempää avaamaan.

Krakovan kaupunginvaltuuston oli BBC:n mukaan määrä äänestää ensi viikolla Watersin julistamisesta ei-toivotuksi henkilöksi Ukraina-kommenttiensa vuoksi.

Waters itse kiistää olleensa peruutusten takana The Guardian- ja Gazeta Krakowska -lehtien toimittajille osoittamassaan Facebook-päivityksessä.

”On totta, että Krakovan kaupunginvaltuutettu Łukasz Wantuch on uhannut järjestää tapaamisen, jossa hän pyytäisi valtuustoa julistamaan minut ei-toivotuksi henkilöksi johtuen julkisista ponnisteluistani saada kaikki tämän järkyttävän sodan osapuolet, erityisesti Yhdysvaltain ja Venäjän hallinnot, työskentelemään rauhan eteen mieluummin kuin kiihdyttämään tilannetta äärimmilleen. Se voisi johtaa ydinsotaan ja elämän loppuun tällä planeetalla”, Waters kirjoittaa.

”Olen odottanut pääseväni jakamaan rakkauden viestini Puolan kansan kanssa. Se on jotain, jota olen tehnyt useilla kiertueilla yli viisikymmentä vuotta kestäneellä urallani”, Waters jatkaa. ”Se myös vie Krakovan asukkailta mahdollisuuden nähdä This Is Not A Drill -show’n, joka on tärkeä lisäys elämäntyöhöni. Hänen sensuurinsa evää heiltä mahdollisuuden muodostaa oma mielipiteensä.”

Katso Watersin päivitys alta.

Lisää luettavaa