UMK-kilpailijat ovat julki – löytyykö tästä joukosta Käärijän veroinen superhitti?

11.1.2024 10:31

Näin on matka kohti Euroviisuja alkanut Suomessakin. Yle julkisti eilen Uuden musiikin kilpailun kisaajat, ja näistä yksi pääsee sitten toukokuussa Ruotsiin Suomea edustamaan. Kilpailukappaleet julkistetaan tammikuun mittaan biisi kerrallaan, ja kilpailun voittaja valitaan 10.2.2024 Tampereen Nokia-areenan UMK24-tapahtumassa

Tämänkertaisia UMK-kisaajia biiseineen ovat Cyan Kicks (Dancing With Demons), Sexmane (Mania), Sara Siipola (Paskana), Jesse Markin (Glow), Windows95man (No Rules), Sini Sabotage (Kuori mua) ja Mikael Gabriel x Nublu (Vox populi). Mukana on siis yhtä lailla rockia, poppia, räppiä, indietä ja dancea. Slovareita ei ilmeisesti ole juurikaan mukana, sillä UMK-raadin puheenjohtaja Tapio Hakanen kertoo tiedotteessa, että ”musiikin trendeissä Suomessa ja maailmalla näkyy tempojen nousu, ja tämä kuuluu myös tämän vuoden biiseissä”.

UMK24-biisien julkaisupäivät on listattu alle. Cyan Kicksin kappale on jo julki, kuuntele se alempaa löytyvästä soittimesta.
11.1. Cyan Kicks – Dancing With Demons
12.1. Sexmane – Mania
15.1. Sara Siipola – Paskana
16.1. Jesse Markin – Glow
17.1. Windows95man – No Rules
18.1. Sini Sabotage – Kuori mua
19.1. Mikael Gabriel x nublu – Vox populi

UMK24-kilpailijoiden valinnasta vastasi musiikin ammattilaisten muodostama raati, johon kuuluivat Tapio Hakasen lisäksi Sibelius-Akatemian lauluopettaja Aija Puurtinen, Yle X3M:n ja Yle Vegan musiikkipäällikkö Amie Borgar, UMK:n tuottaja Anssi Autio, Radio Suomen musiikkipäällikkö Johan Lindroos, Nelonen Median musiikkipäällikkö Jussi Mäntysaari, UMK:n tv-ohjaaja Juhis Valtonen, YleX:n toimittaja Katri Norrlin ja Spotifyn Samuli Väänänen. Kilpailuun osallistui yhteensä 419 kappaletta.

Lisää luettavaa