USA:ssa listaykköseksi nousseella elokuvasoundtrackilla mukana myös suomalaista osaamista

Fifty Shades Of Grey -elokuvan jatko-osa Fifty Shades Darker sai Suomessa ensi-iltansa 10. helmikuuta. Ja aivan kuten menestyselokuvan ensimmäisenkin osan tapauksessa, myös jatko-osan soundtrack on pärjännyt myynti- ja kuuntelulistoilla. Fifty Shades Darker -levy on noussut peräti albumilistan ykköseksi ainakin Suomessa ja Yhdysvalloissa.

Suomalaisia tässä asiassa lämmittää erityisesti se tieto, että levyltä löytyy turkulaisesta The Crash -yhtyeestä tutun Teemu Brunilan säveltämä ja tuottama kappale Birthday. Kappaleen esittää nouseva brittiartisti JP Cooper ja sen on miksannut Fried Musicin Arttu Peljo. Oulun Qstock-festivaaleilla ensi kesänä esiintyvä JP Cooper on työstänyt debyyttialbumiaan Suomessa Brunilan kanssa ja kaksikon yhteistyön hedelmistä on saatu nauttia jo aiemminkin September Song -singlen muodossa. Hyvä!

Fifty Shades Darker -soundtrack sisältää Cooperin ja Brunilan lisäksi muun muassa Taylor Swiftin ja ZAYNin esittämän elokuvan tunnussävelen sekä kappaleita Tove Lo’lta, John Legendiltä, Sialta ja Corinne Bailey Raelta. Elokuvan scoresta vastaa puolestaan Danny Elfman.