”Uudet bändit eivät tunnu tajuavan, että tämä on kova maailma jossa nynnyjä vedetään turpaan” – Kauko Röyhkä ihmettelee nykyrockin kiltteyttä

Olga Välimaa

Kauko Röyhkä jatkaa pohdiskelua Facebook-seinällään. Huomiota herättävistä somepostauksista oman taiteenlajinsa tehnyt veteraanimuusikko ihmettelee tällä kertaa 2010-luvun rockmusiikin yleistä kiltteyttä. Jukka Nousiaisen keikka Ilmiö-festareilla saa sentään mieheltä kiitosta.

”Sitä jäin vähän ihmettelemään, missä kaikki ilkeät bändit ovat? Ennen vanhaan oli sellaisia kokoonpanoja kuin Stooges ja Sex Pistols, ja Suomessakin oli joitakin vastaavia. Nyt kaikki on niin kovin sympaattista”, Röyhkä kirjoittaa.

”Uudet bändit eivät tunnu tajuavan, että tämä on kova maailma, jossa nynnyjä vedetään turpaan. Ainoa mahdollisuus on olla kovempi kuin kovikset. Mutta aika monet näistä uusista bändeistä tuskin keikkailevat muualla kuin omiensa parissa kivoissa opiskelijabailuissa, joissa annetaan kaikkien kukkien kukkia.”

Röyhkän omien keikkojen ilkeyttä voi ihmetellä seuraavan kerran 24.8. Jyväskylässä Ravintola-baari Luotsiveneessä ja 7.9. Espoon Karatalossa. Katso miehen kaikki keikat täällä. Puheenaiheena olevan FB-viestin voi lukea alempaa.