Uusi Dream Theater -biisi julki – miltä kuulostaa progesuuruuden ”hiomattomampi” osasto?

https://youtu.be/s2uDlBcC_g0

Dream Theater julkaisee seuraavan albuminsa Distance over Time 22. helmikuuta. Levyltä esitellään nyt ennakkoon single Fall into the Light, jonka voit tarkastaa esimerkiksi yläpuolella olevasta Youtube-soittimesta. Bändin edellinen levy The Astonishing ilmestui vuonna 2016.

Seuraavassa Soundin numerossa on mukana Dream Theaterin haastattelu, jossa kitaristi John Petrucci kertoo uuden levyn taustoista. Tällä kertaa yhtye halusi tehdä jotain erilaista kuin Astonishingilla, joka kitaristin mukaan oli varsin työläs albumi.

The Astonishing oli kieltämättä sellainen savotta, ettemme halunneet lähteä uudelleen ihan sellaisille linjoille. Emme ole suinkaan laiskistuneet, mutta tällä kerralla vähän suoraviivaisemman ja raskaamman materiaalin kirjoittaminen tuntui huomattavasti mielekkäämmältä”, Petrucci sanoo Soundin haastattelussa.

”Toimin taas kerran myös albumin tuottajana ja minulla saattoi olla viimeinen sana tekemisiimme, mutta jaoimme saman mielipiteen myös kollektiivina: kitarat saavat nyt kuulostaa loppuun asti hiomattomilta, rummut voivat kumista aikaisempaa alkukantaisempina ja niin edelleen. Ennen kaikkea halusin Distance over Timen antavan sen vaikutelman, että yhtye soittaa biisejä yhdessä treenikämpällä.”

Lue lisää lehdestä! Mitenkähän on yhtyeen seuraavan Suomen-keikan laita?