Uusi suomalainen levymerkki Kieku Records aloittaa toimintansa – ensimmäiset julkaisut nyt ennakkokuuntelussa

Berliinissä jo 10 vuotta toiminut Kaiku Studios juhlistaa toimintaansa uuden Suomessa aloittavan Kieku Records Oy:n muodossa. Kaiku Studion ja Kieku Recordsin Jonas Verwijnen ja Janne Lounatvuori kertovat tulleensa pohdinnoissaan sellaiseen johtopäätökseen, että saadakseen julkaistuksi juuri sellaista musiikkia mistä itse pitävät, ja saadakseen sitä myös muiden kuultavaksi, oli tullut korkea aika perustaa kyseiselle musiikille täysin oma julkaisukanavansa.

”Levy-yhtiöt olivat ennen kunnianhimoisia kuraattoreita, jotka puolustivat uusia, tuoreita ja jännittäviä artisteja, koska uskoivat että heidän musiikkinsa pitäisi kuulua kaikille. Näinä päivinä tuntuu siltä, että se taika ja kosketus on täysin hävinnyt Spotify-algoritmien ja puuduttavien Souncloud-miksien sekaan”, yhtiön toinen perustaja Verwijnen vastaa kysymykseen: miksi ihmeessä ja miksi nyt? Janne Lounatvuori jatkaa: ”Sen sijaan että luotaisiiin vielä enemmän sääntöjä ja tietynlaisia jähmeitä, aikatauluja jarruttavia ja aikaa haaskaavia toimintatapoja musiikkiteollisuuteen, Kieku Records haluaa murtaa ne.”

Konsepti yhtiön julkaisujen takana on seuraava: jokainen Kieku Recordsin julkaisu on aina digitaalinen ns. kaksipuoleinen AA- single, joista toinen on helpommin lähestyttävä ja ”popimpi”, toisen ollessa ilmaisultaan hivenen ”oudompi” ja kokeellisempi. Näin julkaistavat kappaleet ikäänkuin peilaavat toisiaan; toinen valoisampi, toinen tummempi. Eräänlainen julkaisujen Jekyll&Hyde siis.

Musiikin lisäksi yhtiö aikoo panostaa kansitaiteeseen. Ensimmäiset julkaisut suunnittelee Grafia ry:n Vuoden Graafikko 2017 -tittelillä palkittu Vilunki3000, joka vastaa myös Kiekun some-ilmeestä.

Ensimmäiset biisit julkaistiin perjantaina 11.5. ja ne ovat Yip Deceiverin (Of Montrealin taustabändi) 90-lukulaisen discovaikutteinen Local Business ja John Jeffreyn (Moon Duo) hypnoottinen, pääsosin liverumpubiitteihin perustuva Hypnowine. Voit kuunnella molemmat alta.

Lisätietoja Kaiku Recordsin toiminnasta, kiinnityksistä ja tulevista julkaisuista löydät yhtiön kotisivuilta.

Yip Deceiverin Local Business:

 

John Jeffreyn Hypnowhine: