Uusia keikkavieraita Suomeen

12.11.2010 07:47

Seitsemänhenkiseksi paisunu ruotsalaisyhtye Bob Hund saapuu Helsingin Tavastialle 28. maaliskuuta. Muun muassa Velvet Undergroundin, The Stoogesin, Joy Divisionin ja Kraftwerkin kaltaisilta orkestereilta vaikutteita hakenut Bob Hund perustettiin Tukholmassa vuonna 1991 ja yhtye voittikin parhaan livebändin Grammiksen jo nimettömän debyyttialbuminsa julkaisuvuonna 1994.

Uuden Split Your Lip -albuminsa joulukuun ensimmäisenä julkaiseva ruotsalaisbändi Hardcore Superstar soittaa Tavastialla perjantaina 4. helmikuuta.

Myöskin ruotsalainen Seventh Wonder saapuu maahan. Melodisen ja progressiivisen metallin kehuttua ilosanomaa levitetään Jyväskylän Pub Katseessa perjantaina 12.11. ja Helvation-sisäfestareilla Helsingin Dantesissa lauantaina 13.11. 

Katatoniasta eronneen Fredrik Norrmannin October Tide ja chileläinen doommetal-yhtye Procession esiintyvät Turun Klubilla perjantaina 21.1. ja Jyväskylän Lutakossa 22.1. Mukana näillä keikoilla on myös kotimainen tunnelma/progemetallinousija , jonka uusin levy Apoptosis julkaistiin vastikään.

Ja vieläkin ruotsalaista meininkiä; Backyard Babiesin solisti Nicke Borg esiintyy Nicke Borg Homeland -nimellä Helsingin On The Rocksissa perjantaina 10. joulukuuta.

Nicke Borg Homelandin Chapter 1 -ep puolestaan ilmestyy jo 24.11. Kyseessä on country-henkinen sooloprojekti, jolle löytyi aikaa pääbändin vetäydyttyä tauolle. Chapter 1 –ep:llä Borg osoittaa kunnioitustaan niin Johnny Cashille, Steve Earlelle, Elvikselle kuin Rolling Stonesillekin. Alkuvuodesta 2011 Borg on mukana myös Ruotsin euroviisukarsinnoissa, Melodifestivalenissa, kappaleellaan Leaving Home. Myöhemmin keväällä on luvassa täysimittainen sooloalbumi.

Kanadalainen metalliguru Devin Townsend on puolestaan tulossa Suomeen maaliskuussa. Tarkemmat speksit ovat vielä avoinna.

Brittiläisen hardrock-yhtye Zodiac Mindwarp & The Love Reactionin piti puolestaan saapua marraskuun lopulla kahdelle Suomen-keikalle, mutta bändi on perunut koko kiertueensa.

Lisää luettavaa