Uutisia Amorphisin suunnalta: jälleen yksi jäsen virittelee kiintoisaa sivuprojektia

7.3.2024 13:08

Amorphisin muusikot ovat innostuneet kasaamaan oikein urakalla kaikenmoisia sivuprojekteja. Ensin Esa Holopainen julkaisi soololevyn Silver Lake -nimekkeen alla, ja seuraavaksi Tomi Koivusaari esitteli maailmalle Bjørkø-sooloprojektinsa. Nyt vuorossa on sitten basisti Olli-Pekka Laine.

Laine on pistänyt pystyyn yhtyeen nimeltä Octoploid, ja orkesterin jäsenistössä riittää kovia muusikoita. Laulajaksi on pestattu Swallow the Sunissa kunnostautunut Mikko Kotamäki, koskettimia soittaa Amorphisissa vuosina 1994–98 mukana ollut Kim Rantala ja kitaristina toimii Kingston Wall -coverbändi The Kinky Thingissä musisoiva Peter Salonen. Rumpuja paukuttaa muun muassa Mannhaista tuttu Mikko Pietinen.

Octoploidin mainitaan yhdistelevän soundissaan death ja black metalia, progerockia ja psykedeelisiä sävyjä. ”Classic death prog” on levy-yhtiön käyttämä termi orkesterin musiikista. Bändin esikoisalbumi Beyond the Aeons julkaistaan 5. heinäkuuta, ja julkaisijana toimii Reigning Phoenix Music. Ensimmäistä biisinäytettä odotellessa!

Lisää luettavaa