Uutisia festaririntamalta: Turun Kesärauha siirretään uudelle päivämäärälle elokuulle

Mew.
Morten Rygaard

Yleisö odottaa kynsiään pureskellen tietoja kesän musiikkitapahtumien kohtalosta, ja nyt sitä infoa alkaa pikkuhiljaa tippua. Tiedote kertoo, että Turun Kesärauha-tapahtuma siirretään uudelle päivämäärälle. Festivaalia ei siis (ainakaan vielä) kokonaan peruttu, mikä on tietysti ilahduttavaa!

Turun Vanhalla suurtorilla järjestettävän Kesärauhan uusi ajankohta on 21.–22. elokuuta. “Festivaalin järjestäminen alkuperäisessä ajankohdassa olisi ollut liian epävarmaa. Vaikka tämän hetken ohjeistuksella festivaalin saisi kesäkuussa järjestää, emme halunneet ottaa sitä riskiä, että tapahtuma jouduttaisiin perumaan muutaman viikon varoajalla”, Kesärauhan festivaalijohtaja Juha Leinonen kertoo tiedotteessa.

Jo ostetut liput käyvät uuteen ajankohtaan sellaisenaan. Jos uusi päivä ei sovi, lippurahat palautetaan asiakkaalle. Lipunpalautukset ja päivälippujen päittäin vaihtamiset on mahdollista tehdä Ticketmasterissa 30.4. mennessä.

Mitä kesäkuun alkuun kaavailtuun Punk in Drublic -tapahtumaan tulee, tiedotteessa mainitaan, että sen osalta tilannetta selvitetään. Punk in Drublic on pitkin Eurooppaa kiertävä festari, joten sen siirtäminen on monimutkaisempi juttu. Katsellaan.

Kesärauhan tähtiä ovat muun muassa And the Glass-Handed Kites -albumiaan juhlistava Mew, Acid Arab, Olavi Uusivirta, Ruusut, 22-Pistepirkko, Risto, Erki Pärnoja, Amason, Maustetytöt ja Joensuu 1685. Tapahtuman liput maksavat 67,50–89 euroa Ticketmasterissa.