Uutisia: Queen, Pixies, Sleater-Kinney, The Walkmen

Queen-kitaristi Brian May kertoo Mojo-lehden tuoreessa haastattelussa työskentelevänsä parhaillaan ennenkuulemattomien Freddie Mercuryn lauluraitojen parissa.

Aiemmin Queenin rumpali Roger Taylor varmisti, että työn alla on 1980-luvun alkupuolella taltioituja kappaleita, joilla Mercury duetoi Michael Jacksonin kanssa. Jacksonin perikunta ei ole vielä päättänyt, antavatko he luvan materiaalin julkaisemiseen.

− Materiaalia on enemmän kuin luulimme. Ei ehkä kokonaisen albumin verran, mutta jonkin verran kuitenkin, May toteaa haastattelussa.

Queenin jäsenet haluavat näyttelijä Ben Whishaw’n esittävän Freddie Mercuryn roolin tulevassa Mercury-elämäkertaelokuvassa. Alunperin rooliin oli kiinnitetty Borat- ja Ali G -näyttelijä Sacha Baron Cohen, mutta hän vetäytyi projektista viime kesänä. Yhtyeen jäsenten ja Cohenin näkemykset elokuvan tyylistä olivat erimielisiä.


Pixies vaihtaa basistia. Alkuperäisen basistin Kim Dealin aiemmin tänä vuonna korvannut Kim Shattuck kommentoi sosiaalisessa mediassa, että hän ei ole enää Pixiesin jäsen.

− Olen erittäin pettynyt, että aikani Pixiesissä on päättynyt. Mahtava kokemus. Keskityn jatkossa jälleen The Muffs -bändiini, Shattuck kirjoitti.

Pixies kiertää tulevan vuoden alussa Pohjois-Amerikkaa. Uutta basistia ei ole vielä nimetty.

Yksi vuosituhannen vaihteen merkittävimmistä feministisen riot grrrl -aatteen lipunkantajista, Sleater-Kinney, nousi ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen yhdessä lavalle Pearl Jamin keikan päätteeksi Yhdysvaltain Portlandissa. Asiasta kertoivat useat yhdysvaltalaiset musiikkisivustot.

Sleater-Kinneyn eli Carrie Brownsteinin, Corin Tuckerin ja Janet Weissin lisäksi grungesuuruuden konsertin päättänyttä Neil Young -cover Rockin’ in the Free Worldia nousivat lavalle esittämään myös vuonna 2011 pillit pussiin laittaneen R.E.M.:n kitaristi Peter Buck sekä saman yhtyeen kiertuekokoonpanossa vuosikausia soittanut Scott McCaughey.

Green Day ei ole ainoa tauolle jäävä bändi. Seitsemän studiolevyä julkaissut newyorkilainen indieyhtye The Walkmen jää määrittelemättömän pituiselle tauolle.

Useamman arvostelumenestykseksi nousseen albumin julkaissut bändi soittaa vielä muutaman keikan. Basisti Peter Bauerin mukaan yhtye ei kuitenkaan hajoa.

− Meillä ei ole minkäänlaisia tulevaisuudensuunnitelmia. Voi olla, että soitamme keikkoja jatkossakin, mutta nyt juuri emme yksinkertaisesti tiedä, Bauer totesi Washington Postin haastattelussa.

Viisimiehisen The Walkmenin jäsenistä kolme (basisti Bauer, laulaja Hamilton Leithauser, kosketinsoittaja Walter Martin) työskentelee sooloalbumiensa parissa. Yhtyeen jäsenet ovat aktiivisesti mukana toistensa levyillä.