Uutta Amorphista, Evanescencelle kitaristi

11.4.2011 17:05

Amorphis on asettanut uuden You I Need -kappaleen kuunneltavaksi Facebook-sivulleen. Kappale julkaistaan myyntiversiona 22. huhtikuuta ja kokonainen albumi The Beginning Of Times saapuu toukokuun lopulla.

– Varsinaisia suuntaviivoja emme ole etukäteen koskaan ääneen levyillemme lausuneet. Ehkä vahvin suuntaviiva, minkä kaikki nyt tiedostivat, oli Skyforger-levyn saama hehkutus ja hyvä palaute. Tämän seurauksena rima tehdä The Beginning Of Timesia oli tavallista korkeammalla. Toisaalta Amorphis pyrkii aina studioon mennessään tekemään siihen asti parhaan levynsä sitä sen kummemmin miettimättä tai suunnittelematta, eli siinä mielessä paineet eivät saaneet juurikaan tilaa treenikämpällä – korkeintaan ehkä painajaisissamme. Ehkä tällä kertaa vain jänskätti enemmän, että mitäköhän musiikkia tällä kertaa tulee tuutista ulos, kun ihmiset ymmärrettävästi odottavat toista Skyforgeria, kosketinsoittaja Sande Kallio sanoo.

Amorphis on myös lupautunut mukaan Idols tekee hyvää -konserttiin. Pääsiäispäivänä 24.4. soiva suora lähetys nähäädn MTV3:n kanavalla ja tapahtuman tarkoituksena on hankkia uusia kuukausilahjoittajia kirkon ulkomaanavulle.

Mukana ovat myös Idols-nimet Hanna Pakarinen, Ari Koivunen, Koop Arponen, Kristiina Brask, Ilkka Jääskeläinen ja Pete Parkkonen. Duettoja esittävät Maija Vilkkumaa ja Jarkko Martikainen sekä Tarja Turunen ja Jyrki 69.

Amerikkalainen Evanescence on puolestaan lyöttäytynyt yksiin kitaristi Troy McLawhornin (ex-Seether) kanssa. McLawhorn on aikaisemmin rundannut yhtyeen kiertuesoittajana.

The Open Door -albumin (2006) seuraajan odotetaan ilmestyvän loppuvuodesta. Levyn tuottajana toimii Nick Raskulinecz
.

Lisää luettavaa