Radioheadin kansitaiteilijan kuvaus tulevasta pitkäsoitosta: ”Taideteos”

Joskin työnsarkaa riittää vielä.
21.3.2016 15:25

Radiohead on ahkeroinut tulevan yhdeksännen studioalbuminsa parissa viimeisen vuoden. Viime viikolla yhtye ilmoitti lähtevänsä vallan maailmankiertueelle.

Tämän kaiken voisi tulkita viittaavan siihen, että The King Of Limbsin (2011) seuraaja näkisi päivänvalon minä hetkenä hyvänsä. Vaan vielä saamme odottaa.

Kaikki Radiohead-kannet vuoden 1995 The Bends -pitkäsoitosta lähtien suunnitellut Stanley Donwood on nimittäin kertonut tuoreessa haastattelussa, että tarkoin varjeltu albumiprojekti on yhä kesken. Taiteilija kuitenkin mainitsi myös kuulleensa lätyn, jota kuvaili, ei enempää eikä vähempää kuin ”taideteokseksi”.

Vaikka veikkailut uuden Radiohead-kiekon kansitaiteesta kävivät kuumina jo tammikuussa, sanoo Donwood nyt, että hänelläkin on vielä ”paljon tekemistä”. Suosikikseen kaikista Radioheadille valmistamistaan töistä mies nostaa teoksen, ”jota kukaan ei ole vielä nähnyt”.

Tätä hirmuista jännitystä voimme pyrkiä lieventämään katselemalla Michael ”Dexter, David Bowie” C. Hallin tuoretta Radiohead-tributointia, joka koettiin lauantai-iltana New Yorkilaisessa Café Carlylessa:

Tai ihan vain panemalla esimerkiksi viime vuonna kaksikymppisiään viettäneen The Bendsin taas kerran pyörimään:

Lisää luettavaa