Valamiehistö teki ratkaisunsa Aretha Franklinin sohvan uumenista löytyneen testamentin tapauksessa

Käsinkirjoitettu testamentti todettiin pitäväksi.
12.7.2023 14:42

Laulajaikoni Aretha Franklin menehtyi elokuussa 2018. Kun 18 miljoonan dollarin arvoiseksi arvioidun kuolinpesän asioita alettiin selvitellä, olivat kaikki siinä uskossa, ettei Franklin ollut jättänyt testamenttia vaan perintö jaettaisiin tasan hänen neljän poikansa Clarence, Kecalf ja Edward Franklinin sekä Ted White Jr:n kesken.

Perinnönjako kuitenkin mutkistui, kun keväällä 2019 laulajan kotoa Detroitista löydettiin kaksi erilaista käsin kirjoitettua testamenttia: lukitussa lipastossa ollut testamentti oli päivätty 2010, kun taas sohvatyynyjen alle piilotettuun vihkoon kirjattu testamentti oli päivätty 2014.

Perilliset ovat tähän päivään saakka vääntäneet kättä siitä, kumpi testamenteista on lain mukaan pätevä. Kumpaakaan ei oltu tehty asianajajan kanssa eikä kummassakaan ollut todistajien allekirjoituksia. Vuonna 2010 tehty dokumentti oli kuitenkin notarisoitu. Perintö myös jakautui testamenteissa eri tavalla: vanhemmassa dokumentissa määrättiin jokaiselle Franklinin pojalle viikottaiset ja kuukausittaiset siivut rojalteista, kun taas uudemmassa rojaltitulot määrättiin jaettavaksi tasan Kecalfin, Edwardin ja Ted Whiten kesken jättäen holhouksen alla asuvan, vakavista mielenterveysongelmista kärsivän Clarencen ilman. Lisäksi 2014 päivätyssä dokumentissa määrättiin Kecalfin perivän laulajan 1,1 miljoonan dollarin arvoisen kartanon Michiganissa sekä tämän autot.

Kecalfin ja Edwardin mielestä uudempi testamentti edusti Arethan viimeistä toivetta ja mitätöi aiemman testamentin. White puolestaan liputti vuoden 2010 testamentin puolesta, koska se oli paljon pidempi ja yksityiskohtaisempi ja laulajan allekirjoitus oli testamentin jokaisella sivulla.

Tiistaina 11.7. valamiehistö ratkaisi asian niin, että sohvan uumenista löytynyt testamentti on laillisesti voimassa ja perintö jaetaan sen mukaisesti, uutisoi New York Times. Tuomari lisäsi, että White voi kuitenkin vaatia, että osia vanhemmasta testamentista lisätään osaksi vuoden 2014 testamenttia.

Lisää luettavaa