Vanha liitto riemuitkoon: Beach Boys -guru Brian Wilson konsertoi kesällä Suomessa, koko Pet Sounds esityslistalla

Nyt seuraa iloisia uutisia wanhojen aikojen rockin ja popin ystäville: The Beach Boysin johtohahmona parhaiten tunnettu pop-nero Brian Wilson saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen. Wilson esiintyy yhtyeineen Pori Jazzissa torstaina 13. heinäkuuta.

Pori Jazzin tiedotteen mukaan konsertissa kuullaan Beach Boysin Pet Sounds -pitkäsoitto kokonaisuudessaan sekä joukko muita hittejä päälle. Eikä Soundin sivuilla tarvinne tarkemmin eritellä, minkä mittakaavan mestariteos se Pet Sounds oikein on – Rolling Stonenkin ”200 kaikkien aikojen parasta albumia” -listalla se oli vaatimattomasti sijalla kaksi.

Poriin Wilson tuo ison yhtyeensä, jossa ovat mukana Beach Boysin alkuperäisjäsen Al Jardine sekä 1970-luvulla yhtyeeseen kuulunut Blondie Chaplin. Brian Wilson presents Pet Sounds -nimen alla esiintyvä kokoonpano on kiertänyt maailmaa nyt vajaan vuoden ajan.

Pori Jazzin liput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Festivaalin aiemmin julkistettuja esiintyjiä ovat muun muassa Jamiroquai, Herbie Hancock, Michael Kiwanuka, Wilco ja Jethro Tull. Lisää julkistuksia on vielä odotettavissa.