Vanhan Dream Theater -parivaljakon välit ovat poikki: James LaBrie ja Mike Portnoy eivät ole puheväleissä

19.11.2021 10:54

Kun rumpali Mike Portnoy erosi Dream Theaterista vuonna 2010, progemetallin kuninkaan tulevaisuus näytti hetken hämärältä. Tilalle löytyi kuitenkin Mike Mangini, ja hänen kanssaan yhtye porskuttaa edelleen. Bändin ja Portnoyn välinen suhde on ollut eron jälkeen hivenen hankala: Portnoyn ura ei ole jatkunut aivan niin korkeissa sfääreissä kuin mies olisi varmaan toivonut, ja tasaisin väliajoin kysellään, voisiko 1990-luvun kokoonpano palata vielä joskus yhteen.

Kitaristi John Petrucci näyttää olevan edelleen Portnoyn kaveri – Portnoy jopa vieraili taannoin Petruccin soololevyllä –, mutta laulaja James LaBrie ei Portnoyta kaipaa. Itse asiassa LaBrie ja Portnoy eivät ole vaihtaneet kuulumisia yli vuosikymmeneen.

”Rehellisesti sanoen en ole keskustellut Miken kanssa hänen lähtönsä jälkeen. Se varmaan kertoo kaiken oleellisen”, LaBrie kertoi Radio Forrest -podcastin haastattelussa.

Jokseenkin ankeaa, ettei useita vaikutusvaltaisia levyjä tehneet muusikot enää kommunikoi keskenään, mutta niin kai se isoissakin bändeissä menee. Dream Theaterin tuorein levy A View from the Top of the World sai Soundin arviossa kaksi tähteä viidestä: ”Tyylipuhtaasta suorituksesta on tullut ikävystyttävä näytös, jonka muut toivoisivat jo päättyvän”, kirjoittaa Lassi Linnola. Lue arvio tästä.

Lisää luettavaa