Vanhat synnit nousevat esiin: Whitesnaken klassikkolevyn kitaristi ei halua enää koskaan vaihtaa sanaakaan David Coverdalen kanssa

Whitesnaken vuoden 1987 hittilevy ei todellakaan syntynyt kitkatta.
8.6.2017 08:32

Whitesnaken vuonna 1987 julkaisemasta nimettömällä levyllä kitaraa soittanut John Sykes palasi tuoreessa Rock Candy -lehden haastattelussa 30 menneisyyteen ja kertoi vanhoista haavoista, jotka eivät taida olla parantuneet kunnolla vieläkään. Lehtihaastattelua siteerattiin laajasti Blabbermouthissa.

Erityisen kovasti Sykesin luonnolle otti tapa, jolla hänet sekä albumilla soittaneet basisti ja rumpali potkittiin bändistä ennen kuin levy oli edes julkaistu. Sykes kertoo kuulleensa erottamisestaan vasta, kun Whitesnaken levy-yhtiön A&R-työläinen kysyi, mitä oikein on tekeillä.

”Olin raivoissani enkä aikonut hyväksyä tilannetta. Niinpä menin studiolle, missä David vielä äänitti lauluosuuksiaan ja halusin vaihtaa hänen kanssaan pari sanaa. Vannon, että hän juoksi karkuun, pakeni autoonsa ja piileskeli!” Sykes sanoo.

Sykes oli varsin tärkeä osa albumin synnyssä. Hän sävelsi Coverdalen kanssa useita levyn kappaleista, muun muassa jättihitin Is This Love.

Uudelleen hän ei kuitenkaan aio Coverdalen kanssa työskennellä, vaikka ilmeisesti laulaja on vihjaillut, että kollaboraatiota on suunniteltu.

”Tiedän, että hän on puhunut viime aikoina, että tekisimme yhdessä jotain Whitensnaken ulkopuolella. Se on pötypuhetta. Minulla ei ole mitään halua puhua hänen kanssaan koskaan enää.”

Lisää luettavaa