Vanhojen pahojen aikojen pubirockia tarjolla: Eddie and the Hot Rods saapuu Suomeen

Tiedätkös mitä tapahtui Lontoon Marquee Clubilla vuonna 1976? Varmasti paljon kaikenlaista, mutta yksi huomionarvoinen tapahtuma oli Eddie and the Hot Rodin keikka, joka sai yllättävän käänteen, kun orkesterin lämppäri kohteli pääesiintyjän lavakalustoa kaltoin ja varasti lehdistön huomion. Nämä pahanilkiset koltiaiset kutsuivat bändiään nimellä The Sex Pistols, ja se olikin kokoonpanon ensimmäinen Lontoon-keikka. Loppu on historaa, kuten tapana on sanoa.

Sex Pistols on hajonnut jo aikapäiviä sitten, mutta Eddie and the Hot Rods porskuttaa yhä. Tai no, orkesterin kokoonpano on muuttunut tietysti moneen otteeseen ja bändijohtaja Barrie Masterskin kuoli vuonna 2019, mutta niin vain Eddie and the Hot Rods saapuu Suomeen vuonna 2023. Yhtyettä johtaa nykyisin basisti Ian ”Dipster” Dean, ja hänen luotsaamansa ryhmä konsertoi Helsingin Kuudennella linjalla 6. tammikuuta.

Illan lämppäreinä toimivat kotimaiset Nolla nolla nolla sekä Relaxtrio. Liput keikalle maksavat ennakkoon 22€ ja ovelta 25€. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.