Venäjä on nykyään tyly maa metallibändeille – sensuuria, häiritsemistä ja naamalle sylkeviä öykkäreitä

26.4.2016 21:18

Metallisivustoilla on kohistu viimeiset pari päivää itävaltalaisen Belphegorin kohtaamista ongelmista Venäjällä. YouTubeen ilmaantui viikko sitten video, jolla Belphegorin laulaja Helmuth Lehner ja Nile-yhtyeen keulakuva Karl Sanders joutuvat kärhämään isokokoisen ortodoksikiihkoilijan kanssa, joka aluksi sylkäisee Lehneriä kasvoihin ja yrittää myöhemmin käydä muusikoihin käsiksi. Tilanteesta ei seurannut onneksi sen kummempaa, mutta vastoinkäymiset eivät jääneet siihen.

Eilisiltana Belphegor ilmoitti Facebookissa, että bändi nostaa kätensä pystyyn ja suuntaa Venäjältä muihin maihin. Pitkässä viestissään yhtye kertoo, kuinka Minskissä hyvin alkaneen rundin loppupuoli on ollut yhtä tuskaa, kun Pietarin-keikka peruttiin yllättäen vain tunteja ennen showtimea, ja Moskovassa seuraavana päivänä ilmeisesti keikkajärjestäjät sanelivat kovia ehtoja sen suhteen, mitä lavalle saa viedä ja mitä kappaleissa saa laulaa.

Kaiken kukkuraksi äänimies joutui yhtyeen mukaan mykistämään Moskovassa laulukanavat toisen kappaleen jälkeen, koska yhtyeen sanoitukset olivat jonkun päättävän tahon mielestä liian hurjia. Keikan jälkeen orkesteri sai tietää, että rundin seuraavat esiintymiset Jekaterinburgissa ja Krasnodarissa on peruttu.

Kun Venäjällä ovat joutuneet lyhyen ajan sisällä ongelmiin niin Marilyn Manson, Behemoth, Cannibal Corpse kuin nyt Belphegorkin, alkaa kuvio olla selvä: uskontoa pilkkaavat metallibändit voivat odottaa ongelmia Venäjällä. Kiva. Lue Belphegorin viesti alta:

Lisää luettavaa