“Vera Telenius meets Beastie Boys” – Eläkeläiset juhlii Suomi-mummoa huimalla albumilla

Vuonna 2013 ilmestynyt Eläkeläiset-albumi Humppakalmisto saa seuraa. Humppa Of Finland -pitkäsoitto ilmestyy 21. huhtikuuta cd- ja digiformaatissa – bonuksilla täytetty vinyyli on puolestaan luvassa kesän kynnyksellä.

Tasavuosia täyttävän Suomi-mummon kunniaksi Humppa Of Finland sisältää ainoastaan kotimaista musiikkia. Levyltä löytyy yhdeksäntoista suomalaista rockklassikkoa, jotka on ravistettu, sahattu, porattu, myllytetty, jyrätty ja lingottu Eläkeläisten one and only -tyyppisessä humppavatkaimessa.

Levyn kansi puolestaan kunnioittaa kansainvälisesti tunnetuinta suomalaistaiteilijaa Touko Laaksosta.

– Albumin kappalerepertuaariin mahtuu kansainvälisiä superhittejä, arkistojen aarteita ja kuriositeetteja 60-luvulta nykypäivään ja progesta räppiin. Miten taittuvat humpaksi tai jenkaksi Wigwamin, Sunrise Avenuen, Amorphisi, Santa Cruzin, Battle Beastin, Nightwishin ja monen muun tähtiyhtyeen ykköshitit? Kerrassaan mahtavasti, huomauttaa orkesterin henkinen johtaja Onni Waris.

– Lisäksi levyllä vierailee suomirockin koko kerma eli crème de la humppa. Mukana ovat esimerkiksi Tuomas Holopainen, Jukka Nevalainen, Kai Hahto, Mariska, Ile Kallio, Läjä Äijälä, Iiro Rantala, Paula Vesala, Martti ja Pantse Syrjä, Esa Holopainen ja niin edelleen. Heidän panoksensa onkin suorastaan räjähtävä!

Humppa Of Finland juhlistaa sopivasti myös Eläkeläisten ensimmäistä Saksan-kiertuetta sitten vuoden 2015. Stam1nan kanssa tapahtuvat kotimaan konsertit taas soivat Helsingissä 31.3. ja Lahdessa 1.4. Huuruista synergiaa on luvassa Keski-Euroopassakin, sillä Stam1na matkaa Eläkeläisten kaveriksi Karlsruheen, Wiesbadeniin ja Müncheniin.

Esimakuna Humppa Of Finlandilta julkaistaan suomiräppiä ja jenkkaa yhdistelevä videosingle Robottihumppa. ”Vera Telenius meets Beastie Boys”, kuvailee Waris.

Otahan kappale haltuun: