Viikonloppuna kuultiin sata hienoa Chris Cornell -tribuuttia – sekä yksi, joka ei mennyt aivan nappiin

Kuva: Kristiina Lehto

Viime viikonloppu kuului Chris Cornellille, mitä keikkoihin tulee. Pienet ja suuret artistit ja yhtyeet ovat nostaneet hattua edesmenneelle Soundgarden-laulajalle esittämällä miehen tuotantoa. Ilmeisesti Cornellin kuolema osui monilla herkkään kohtaan.

Jättiyhtyeistä esimerkiksi Metallica, U2 ja Aerosmith kunnioittivat konserteissaan Seattlen suuren miehen muistoa. Myös Cornellin yhtyetoverit ja läheisemmät bändikollegat Pearl Jamia myöten ovat jättäneet omilla tahoillaan julkisia hyvästejä. Niin ikään Ryan Adams, Queensryche, Incubus, Megadeth, Eric Church, Stone Sour ja monet muut esittivät Cornellin lauluja tai ovat ottaneet suru-uutisen muuten puheeksi keikoillaan.

Julkisen suremisen seassa on myös yksi esitys, joka sai hieman mustan huumorin piirteitä. Kun Dream Theater esitti 20.5. Bukarestissa Cornellin muistoksi Soundgardenin Black Hole Sunia, meni sinänsä kaunis pianovetoinen tulkinta vähän poskelleen, kun laulaja James LaBrie unohti kappaleen sanat. ”I forgot the fucking words”, LaBrie hoilotteli ennen kuin pääsi nytkäyttämään kertosäkeen käyntiin. No, kenties tämäkin olisi kunnianosoituksen kohteen huumorintajuun uponnut.

Chris Cornell kuoli oman kätensä kautta 18. toukokuuta Detroitissa. Hänet haudataan perjantana Los Angelesissä.