Viime vuoden soitetuimmista kappaleista vastasivat The Weeknd, Ed Sheeran ja Lauri Tähkä

The Weeknd.
EPA-EFE / CAROLINE BREHMAN / ALL OVER PRESS

Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin Autiosaari voitti kolmatta kertaa putkeen tanssilavojen soitetuimman kappaleen tittelin.

Teosto on julkistanut raporttinsa vuoden 2021 eniten soitetuimmista kappaleista. Viime vuoden soitetuin kotimainen kappale oli Lauri Tähkän esittämä, Tähkän, Tido Nguyenin ja Tiina Vainikaisen kirjoittama Aavikko, joka Teoston esitystietojen mukaan keräsi kaikkiaan 6 624 soittokertaa radiosta, tv:stä ja elävän musiikin esityksistä.

Tähkän edelle vuoden soitetuimpien kappaleiden kärkikymmenikössä nousivat kuitenkin The Weekndin Save Your Tears (9 995 soittokertaa) sekä Ed Sheeranin Bad Habits (8 244). Kymmenen soitetuimman joukkoon nousivat lisäksi Pinkin ja Willow Sage Heartin esittämä Cover Me In Sunshine, Haloo Helsingin Piilotan mun kyyneleet, ATB:n, Topicin ja A7S:n Your Love (9PM), Ellinooran Dinosauruksii, Kaija Koon Taipumaton, Policen Every Breath You Take sekä The Weekndin Blinding Lights, joka oli vuoden 2020 eniten soitettu kappale.

Ylen radiokanavien soitetuin kappale oli Blind Channelin Dark Side, joka oli myös vuoden striimatuin kappale Suomen Spotifyssa. Kaupallisissa radioissa eniten soi The Weekndin Save Your Tears. Youtubessa eniten kuuntelu- ja katselukertoja keräsi Matilla ja Tepolla vahvistetun Portion Boysin Vauhti kiihtyy.

Elävän musiikin saralla Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin Autiosaari on nyt kolmatta vuotta peräkkäin soitetuin kappale. Toisena on vanha kestosuosikki Baddingin Paratiisi, joka piti ykkössijaa hallussaan vuodesta 2000 aina vuoteen 2018 saakka.

Ulkomailta eniten esityskorvauksia sai edelleen Jean Sibeliuksen katalogi. Eniten esityskorvauksia vuonna 2021 keräsivät Viulukonsertto op. 47 d-molli sekä Sinfonia 2 op. 43. Kolmantena listalla on The Rasmuksen kestohitti In the Shadows.