Viime vuodet ovat olleet Josh Hommen elämän synkimmät – syöpädiagnoosi viimeisteli mustan ajanjakson

12.6.2023 22:53

Queens of the Stone Agen Josh Homme on käynyt viime vuosina läpi melkoista kiirastulta. Muusikon myrksyisä ero punkmuusikko Brody Dallesta on pysytellyt otsikoissa, ja kuviota ovat rumentaneet entisestään erosotkun keskelle joutuneet Hommen ja Dallen kolme lasta. Tuoreessa Revolverin haastattelussa Homme kertoo, että kaiken muun lisäksi hänellä diagnosoitiin viime vuonna syöpä.

Sen tarkempia yksityiskohtia ei syövän laadusta heru, mutta ilmeisesti tilanne on saatu hallintaan leikkauksen avulla. Kaikki viime vuosien murhe on kuitenkin Hommen mukaan vaikuttanut syvästi pian julkaistavaan In Times New Roman -albumiin.

”En koskaan sano, etteivät asiat voisi muuttua enää huonommiksi. En sano niin, enkä kehota muitakaan tekemään niin. Mutta sanon kyllä, että asiat voivat mennä parempaan päin”, Homme sanoo.

”Syöpä oli vain kirsikka kakun päällä tämän kiinnostavan ajanjakson aikana, tiedätkös? Olen äärimmäisen kiitollinen, että selviän tästä, ja katson myöhemmin tätä kaikkea todella karmeana sotkuna – mutta se on myös tehnyt minusta paremman ihmisen. Olen sujut sen kanssa. On vielä paljon kaikkea, mitä haluan tehdä, ja on paljon ihmisiä, joiden kanssa haluan tehdä juttuja.”

”Oli aikoja, kun en meinannut selvitä. On ihan ok märehtiä tätä tosiasiaa hieman, mutta ei ole ok jäädä jumiin siihen säälimään itseäni. Nämä ovat olleet synkimmät neljä vuotta koko elämässäni. Mutta sekin on ihan ok. Kaikki sydänsurut, virheeni, kuolemat ja oma fyysisen vointini – vaikka kaikki tämä on hajottanut vanhan elämäni sirpaleiksi, olen rakentanut noista sirpaleista laivan, jolla aion lähteä vesille. Purhehdin kohti uutta elämääni niiden sirpaleiden päällä.”

On kyllä ollut paljon kestämistä yhdelle miehelle. Toivotaan, että tämän jälkeen olisi aurinkoisempia päiviä jäljellä Hommenkin elämässä.

Lisää luettavaa