Ville Valon soolokeikoilla ei HIMin ajoilta tuttu Wicked Game soi – tässä on syy

6.6.2023 09:30

Festarikausi on aivan ovella, ja Ville Valonkin leirissä käynnistellään jo kiertuebussia festivaalirupeamaa varten. Valo konsertoi kesän mittaan ainakin Rockfestissä, Provinssissa, Tuskassa, Ilosaarirockissa, Tammerfestissä, Kuopiorockissa ja Qstockissa, joten suven mittaan koittaa runsaasti tilaisuuksia nähdä entinen HIM-kippari uuden kokoonpanonsa keulilla.

Kun VV:n settilistaa selailee, tulee nopeasti selväksi, että HIMin tuotantoa on tiedossa runsain mitoin Neon Noir -soololevyn kappaleiden seassa. Ainakin Poison Girliä, Join Me in Deathiä ja Right Here in My Armsia on soitettu aiemmilla keikoilla, mutta mikäli olet elätellyt toiveita, että konserteissa kajahtaisi ilmoille myös HIMin alkuvuosien tavaramerkkicoverbiisi Wicked Game, joudut tällä kertaa pettymään. Ville Valo perustelee kappaleen pois jättämistä Morecore.tv:n haastattelussa.

Wicked Game oli niin oleellinen osa HIMiä. Se oli yksi ensimmäisistä biiseistä, mitä soitimme yhdessä, ja se auttoi meitä löytämään yhtyeen soundin. On tavallisesti helpompaa kehittää bändin soundia soittamalla jonkun muun kappaleita. Silloin ei tarvitse miettiä sanoituksia tai sellaista, vaan biisin tuntee valmiiksi läpikotaisin”, Valo kertoo.

”Se oli siis tärkeä ja symbolinen kappale HIMille, mutta ei niinkään minulle henkilökohtaisesti. Ja me soitimme aika paljon covereita HIMin kanssa, joten ajattelin, että tällä kertaa olisi mukavampaa keskittyä… Minusta on tulossa koko ajan itsekeskeisempi kun vanhenen.”

Ja toden totta, eipä näy covereita VV:n settilistassa, kun sellaista netistä katsoo. Seuraavan kerran VV:n voi nähdä Suomen kamaralla heti torstaina Hyvinkään Rockfestissä.

Lisää luettavaa