Vinny Appice muistelee 1990-luvun Black Sabbathia – kaikki hajosi pahaan riitaan Dion, Tony Iommin ja Geezer Butlerin välillä

15.11.2022 09:55

Rumpalisuuruus Vinny Appice ennätti hiljattain Metalsucksin haastateltavaksi. Puhetta riitti veteraanin tuoreemmista projekteista kuten Screamtakerista ja Last in Linesta, mutta muistelmia riitti tietysti myös vanhoista ajoista Black Sabbathissa. Appice soitti Sabbathissa vuosina 1980–82, 1991–92 ja vielä kertaalleen 2006–10.

Appicelta kysyttiin, miksi Ronnie James Dion keulakuvittama Sabbath hajosi 1990-luvulla, kun Dehumanizer-albumi oli kuitenkin aivan passeli levy – ei kenties mikään suuri klassikko, mutta aivan elinvoimaisen bändin tekemä julkaisu. Rumpalin mukaan kokoonpano oli jo valmiiksi vähän heikolla pohjalla liikenteessä, kun grunge-aalto sai Sabbathin näyttämään muinaismuistolta ja Dion, Tony Iommin sekä Geezer Butlerin välillä oli kaikenlaista kärhämää, mutta viimeinen naula arkkuun lyötiin Ozzy Osbournen takia.

”Meidän hajotti lopullisesti varmaan se, kun Tony ja Geezer halusivat soittaa Ozzyn eläköitymisjuhlassa Los Angelesissa ja Dio ei halunnut”, Appice kertoo.

”Ronnie oli järkähtämätön sen suhteen, ettei hän halunnut olla sen homman kanssa missään tekemisissä, eikä hän halunnut meidän muidenkaan ottavan osaa siihen. Tony ja Geezer olivat kuitenkin eri mieltä, ja noiden kolmen kesken syntyi paha riita. Ronnie sitten käveli pois koko bändistä. Meillä oli kuitenkin kiertue kesken ja halusimme hoitaa sen loppuun asti, joten pyysimme Rob Halfordin mukaan laulamaan viimeisillä keikoilla.”

Dio, Iommi, Butler ja Appice palasivat yhteen vielä vuonna 2006, ja tuolloin Heaven & Hell -nimellä operoinut nelikko pysyi yhdessä Dion kuolemaan asti vuonna 2010. Orkesterin viimeinen albumi The Devil You Know (2009) on muuten varsin tutustumisen arvoinen levy, jos et ole vielä mokomaa kuullut.

Lisää luettavaa