Vinyylejä kerääville metallifaneille hyviä uutisia – metallilevy-yhtiö kokeilee palvelua, joka saattaa poikia paljon täytettä levyhyllyihin

Vinyylilevyjen myynti on viime vuosien aikana ollut selkeässä kasvussa, kuten myös Soundi on uutisoinut. Perinteikkäästi metalliin keskittynyt Earache Records -levy-yhtiö tarjoaa nyt vinyylin kerääjille mahdollisuuden hankkia kokoelmistaan puuttuvan vanhan albumin uutena vinyylinä.

Brittiyhtiön uudessa vinyylien on demand -palvelussa fanit voivat tilata haluamansa albumin ja Earache tekee levystä uuden painoksen, kun noin 500 tilausta on saatu kasaan. Earache lupaa palvelun verkkokaupassa, että tilaajalta ei laskuteta mitään ennen tavoitteeksi asetettu ennakkotilausten määrä on täynnä ja levy toimitetaan postissa tilaajan kotiin.

– Monet katalogimme levyjen painoksista ovat olleet loppu jo vuosien ajan – jotkut jopa kolme vuosikymmentä, Earache mainostaa palvelun verkkokaupassa.

On demand -palvelusta tilattavien levyjen joukossa on tällä hetkellä muun muassa Napalm Deathia, Godfleshiä, Morbid Angelia sekä Cathedralia. Juttua kirjoittaessa ennakkotilausten kärkisijalla komeilee Bolt Throwerin vuosina 1990 ja 1992 julkaistujen Cenotaph- ja Spearhead-EP:iden yhteispainos.