Voidaanko Rush nähdä vielä jokin päivä keikkalavalla? Geddy Lee ottaa asiaan kantaa

11.11.2023 12:52

Rushin laulaja/basisti Geddy Lee jutteli The Washington Postille hiljattain antamassaan haastattelussa esiintymisestään pitkäaikaisen yhtyetoverinsa Alex Lifesonin kanssa viimevuotisissa Foo Fighters -rumpali Taylor Hawkinsin tribuuttikonserteissa. Rush-miekkoset pestasivat tuolloin Toolin Danny Careyn, Omar Hakimin, Red Hot Chili Peppers Chad Smithim ja Dave Grohlin tuuraamaan vuonna 2020 kuollutta Neil Peartia. Jälkeenpäin Paul McCartney onnitteli Leetä ja Lifesonia, ja kannusti kaksikkoa palaamaan tien päälle.

”Se aihe oli ollut tabu, ja noiden biisien soittaminen kolmannen henkilön kanssa oli ollut virtahepo olohuoneessa, ja tavallaan se kaikki katosi”, Lee toteaa. ”Oli mukava huomata, että mikäli päättäisimme lähteä Alexin kanssa keikoille, joko osana jotain uutta juttua tai ihan vain Rushina, voisimme nyt tehdä niin.”

Vaikka Lifeson olikin ”innoissaan Hawkins-konserttien jälkeen sadelleista tarjouksista”, hän päätti mennä heinäkuussa leikkaukseen pitkäaikaisten vatsavaivojensa takia.

Leeltä kysyttiin, aikooko hän yrittää houkutella kaveriaan takaisin keikkaelämän pyörteisiin.

”Hänen täytyy saada itsensä kuntoon, terveeksi ja vahvaksi. Ehkä sen jälkeen voimme keskustella asiasta”, Lee sanoo.

Lee paljasti myös, että oli lokakuussa 2022 jammaillut ensimmäistä kertaa vuosiin Lifesonin kanssa kotistudiossaan.

Lisää luettavaa