Voisiko kaivattu ex-kitaristi vielä palata Gunnareihin? – Ex-manageri uskoo tämän olevan mahdollista vielä tämän vuoden aikana

Izzy Stradlin (oik.) Axl Rosen kanssa lavalla vuonna 1988.
AOP

Mitch Lafonin Rock Talk -podcastin hiljattaisessa jaksossa ääneen pääsi mitä mielenkiintoisin vieras, kun Guns N’ Rosesin asioita vuosina 1986–1991 hoitanut entinen manageri Alan Niven kertoili puhelimitse hieman kuulumisiaan. Kun ottaa huomioon Guns N’ Rosesin vuonna 2016 tapahtuneen yhteenpaluun jättimäisen menestykse, ei liene mikään ihme, että mies sai vastattavakseen aiheeseen liittyviä kysymyksiä. Yksi mielenkiintoisimmista niistä oli se, voisiko monien fanien kaipaama Izzy Stradlin olla liittymässä miehen näkemyksen mukaan yhtyeen riveihin syyskuun lopulla Louisvillessä, Kentuckyssä järjestettävillä Louder Than Life -festivaaleilla.

”Pidetään tämä aivan täytenä spekulaationa, ja pidetään myös mielessä että vihaan Las Vegasia, eikä tapanani ole todellakaan lyödä vetoa”, Niven alustaa ja jatkaa: ”Sanon vielä toistamiseen, että puhun asiasta tässä ihan vain kahvikupposen ja tupakan äärellä, ehkä vielä vaporisaattorilla hermojani rauhoitellen. En ole vedonlyöjä, kuten aiemmin mainitsin, enkä Las Vegasin ystävä – mielestäni vedonlyönti on naurettavin ajanviete, jota ihminen voi ylipäätään harrastaa – mutta löisin kyllä tämän puolesta vetoa. Löisin rahaa likoon sen puolesta, että se tulee olemaan aito yhteenpaluu, ja että he toivovat saavansa Izzyn lavalle, eikä ainoastaan soundchekiin vaan nimenomaan esiintymään. Luulen heidän ajattelevan, että ’katsotaan miten homma etenee, tunteeko Izzy olonsa mukavaksi, ja voimmeko alkaa valmistautua ensi vuoteen.’ Laittaisin ehdottomasti vitosen sille, että Izzy tulee olemaan paikalla.”

Festivaali ei ole kaukana Izzy kotikaupungista Indianasta, ja Niven uskoo myös sen puhuvan reunionin puolesta.

”En olisi lainkaan yllättynyt, mikäli siitä muodostuisi jonkinlainen todellinen yhteenpaluu”, Niven sanoo.

Voit kuunnella haastattelun kokonaisuudessaan alta.