Voisiko Soundgarden jatkaa ilman Chris Cornellia? Kitaristi Kim Thayil kertoi aiheesta haastattelussa

Kim Thayil kertoo Seattle Timesin haastattelussa kuulumisiaan. Thayil pysyttelee nyt kiireisenä MC5:n kanssa – Wayne Kramer pestasi hänet muiden nimekkäiden muusikoiden kanssa soittamaan Kick Out the Jams -albumin juhlakiertueella –, mutta ymmärrettävästi puheenaiheeksi nousi myös Chris Cornellin kuoleman myötä äkisti lopettanut Soundgarden.

Kaikille niille, jotka ovat toivoneet yhtyeen jatkavan Alice in Chainsin tapaan uudella laulajalla, on tarjolla huonoja uutisia: Soundgardenilta on luvassa vielä sekalaisia liveäänitteitä ja arkistojen aarteita, mutta uusia levyjä tai keikkoja on turha odottaa.

”Ei, en usko että voisimme tosissamme harkita mitään sellaista tässä vaiheessa. Ja kun sanon ’tässä vaiheessa’, tarkoitan että varmaan ikinä”, Thayil vastasi, kun häneltä kysyttiin, voisivatko yhtyeen jäljelle jääneet jäsenet säveltää uusia kappaleita Soundgarden-nimellä.

Kun asiaa tivattiin Thayililtä tarkemmin, hän selvensi, että Soundgarden muodostui yhtyeen neljästä jäsenestä. Kun yksi on poissa, ei se ole enää sama asia.

”Ennen meitä oli neljä, nyt jäljellä on vain kolme. Jäljellä ei siis ole mitään tehtävää, paitsi arkistojuttuja”, Thayil totesi.