Volbeat-nokkamies: Sosiaalinen media tekee bändeistä ja musiikista sielutonta – ”Ei minun tarvitse nähdä sankareitani 24/7”

Michael Poulsen ei innostu sosiaalisesta mediasta, vaikka se kuuluukin nykyään promotoinnin perustyökaluihin.

Teknologian kehitys, sosiaalinen media ja ”kaiken siirtyminen nettiin” on aihe, josta myös monilla muusikoilla on erilaisia näkemyksiä. Tanskalaisyhtye Volbeatin nokkamies kuuluu siihen ryhmään, jolle kaiken maailman facebookit ja twitterit on pakollinen paha.

– Olen iloinen, että olimme aktiivisia ennen nettiä ensimmäisen bändini Dominuksen kanssa. Silloin itseään markkinoitiin ihan eri tavoin ja bändeihin liittyi enemmän mystiikkaa. Piti ostaa lehtiä tai saapua aikaisin keikkapaikoilla, jotta kenties näki pienen vilauksen tyypeistä. Pidin siitä mysteeristä, joka touhua ympäröi, Michael Poulsen sanoo HardDrive-radion haastattelussa, jonka voit katsoa tuosta alta.

– Nykyään käytetään liikaa Facebookia, Twitteriä, Instagramia ja muuta paskaa. Joo, se on markkinoinnin työväline, mutta rehellisesti sanoen en pidä siitä. Se tavallaan imee kaikesta sielun ja hävittää kaiken mystisyyden. Kaikki me tarvitsemme sankareita. Mutta ei minun tarvitse nähdä sankareitani 24/7, sellainen on tylsää.

Ei ole siis kovin yllättävää, ettei Poulsen halua tehdä mitään musiikkibisnekseen liittyvää, jos/kun Volbeat joskus lyö soittimet narikkaan. Aivan piakkoin se päivä ei kuitenkaan ole fanien onneksi näköpiirissä.

– Kuten sanoin eräälle ystävälleni pari päivää sitten: ”En aio soittaa Volbeatissa ikuisesti, mutta se tulee olemaan viimeinen asia, mitä teen”, Poulsen nauraa.