Amorphis nappasi komean slotin – jättikiertue luvassa loppukesällä

Koivusaari kuvassa kolmas oikealta. Kuva: Ville Juurikkala

Onneksi Amorphis on mahtava bändi ja onneksi Volbeat-kippari Michael Poulsen ymmmärsi tämän jo Tales From The Thousand Lakes -klassikon aikoihin.

Poulsen kutsui Amorphis-kitaristi Esa Holopaisen taannoisella Helsingin-keikalla estradille (aiheesta enemmän täällä) ja nyt kutsu on käynyt jälleen: Amorphis kiertää Volbeatin kanssa eurooppalaisia jättihalleja ja ulkoilma-alueita elo-syyskuussa.

Kiertue alkaa Hampurin Volksparkista, joka on jo loppuunmyyty (!) – niin, paikkahan vetää kymmeniä tuhansia ihmisiä. Myös Kööpenhaminan stadionkonsertti on jo nyt kaupattu täyteen – siis tuollaiset puoli vuotta ennen show’ta. Aikamoista.

– Volbeatin jantterit ovat hyviä kavereita ja Michael jaksaa edelleen fiilistellä erityisesti Talesia! Tosin innostuihin Michael myös viimeisimmästä Under The Red Cloud -kiekosta aika lailla totaalisesti. Onhan se hauskaa kuunnella, miten kovasti se diggailee, vaikka mies itse soittaa aivan järjettömän isossa bändissä, kertoo Holopainen.

– Niin, tosiaan, Volbeatin viime syksynä tapahtuneen Helsingin-keikan yhteydessä taas puheltiin, kuinka siistiä olisi kiertää yhdessä. Aika usein bändien väliset fiilistelyt kaatuu manageriportaiden omiin visioihin ja sehän on toki täysin ymmärrettävää. Volbeat on kuitenkin itse niin vahvasti mukana vaikuttamassa omiin tekemisiinsä että mikäli Poulsen saa jotain päähänsä niin hän kyllä runnoo idean läpi. Meillehän tämä on tietenkin loistohomma, mutta onneksi fiilis on todellakin molemminpuolinen!

Amorphis pakkaa matkalaukkunsa toki jo aikaisemminkin, sillä yhtyeen pitkä Yhdysvaltain-kierros starttaa 6. maaliskuuta.